Raised This Month: $12 Target: $400
 3% 

Linux server debug mode.


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
MrSohail
Junior Member
Join Date: Oct 2013
Old 01-23-2014 , 08:42   Linux server debug mode.
Reply With Quote #1

Hello.
I want to enable debug mode on my linux server how can I do that?
I tried adding -debug and it didnt make any logs. I also tried -debug "debug.txt" and -debug "debug.log" and not logs were made.
What is the correct way to use this and where are the debug logs saved.
Thanks for reading.
MrSohail is offline
Sillium
AlliedModders Donor
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Old 01-23-2014 , 08:47   Re: Linux server debug mode.
Reply With Quote #2

Running tf2 on linux "-debug" works just fine. You get a debug.log file in the root of your server next to the srcds_linux file in case it crashes.
__________________
brb, dishes have developed their own language and are talking to the garbage about overthrowing me... i must correct this

www.unterwasserpyromanen.de

Last edited by Sillium; 01-23-2014 at 08:48.
Sillium is offline
MrSohail
Junior Member
Join Date: Oct 2013
Old 01-23-2014 , 09:51   Re: Linux server debug mode.
Reply With Quote #3

So I added -debug to my server starup line so it looks like this:

Quote:
screen -m -S tf2 ./srcds_run -game tf -debug -timeout 5 +map vsh_mountanbash_v3 +mapcyclefile "mapcycle.txt" +maxplayers 32 -autoupdate -steam_dir /hlserver/ -steamcmd_script /hlserver/tf2_ds.txt
And here is the crash log in the putty window:
Quote:
root@bravegaming:~# cd hlserver
root@bravegaming:~/hlserver# cd tf2
root@bravegaming:~/hlserver/tf2# screen -m -S tf2 ./srcds_run -game tf -debug -t imeout 5 +map vsh_mountanbash_v3 +mapcyclefile "mapcycle.txt" +maxplayers 32 -au toupdate -steam_dir /hlserver/ -steamcmd_script /hlserver/tf2_ds.txt
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_swamp/shrub_03b.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/ol/sign_blufreight.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_forest/shrub_03_cluster.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_forest/shrub_03b.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_forest/shrub_03c.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_farm/haypile001.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_farm/haypile001.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_farm/haypile001.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_2fort/trainwheel004.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_2fort/trainwheel004.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_2fort/trainwheel004.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_2fort/trainwheel004.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_2fort/trainwheel004.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_forest/cliff_wall_01_mirrored.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_manor/waterfall001.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_forest/cliff_wall_01.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_forest/cliff_wall_01.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_lights/lamp002.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_lights/lamp002.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_lights/lamp002.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_lights/lamp002.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_lights/lamp002.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_lights/lamp002.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_lights/lamp002.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_lights/lamp002.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_farm/haypile001.mdl)
SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_lights/lamp002.mdl)
L 01/23/2014 - 09:464: -------- Mapchange to vsh_mountanbash_v3 --------
L 01/23/2014 - 09:464: [TF2ITEMS] "GiveNamedItem" offset = 478
[STEAMTOOLS] Initial loading stage complete...
[TS] Hooking round end events for game: tf
L 01/23/2014 - 09:465: [freak_fortress_2.smx] === Freak Fortress 2 Initializing - v.1.07 ===
L 01/23/2014 - 09:465: [saysounds.smx] [Say Sounds] Detected Team Fortress 2
L 01/23/2014 - 09:465: [tf2items_giveweapon.smx] [TF2Items GiveWeapon] TF2ItemsInfo found no items. Loading hardcoded items...
L 01/23/2014 - 09:465: [funcommandsX.smx] Game detected as Team Fortress 2: Source (GAME_TF2)
L 01/23/2014 - 09:465: [simple-chatprocessor.smx] [SCP] Recognized mod [Team Fortress 2].
L 01/23/2014 - 09:465: [simple-chatprocessor.smx] [SCP] Loading translation file [scp.tf.phrases].
L 01/23/2014 - 09:465: [aimnames.smx] [AN] Client Preferences extension is loaded, checking database.
L 01/23/2014 - 09:465: [aimnames.smx] [AN] Database config 'clientprefs' was found.
L 01/23/2014 - 09:465: [aimnames.smx] [AN] Plugin will use Client Preferences.
ConVarRef room_type doesn't point to an existing ConVar
Using map cycle file 'cfg/mapcycle.txt'.
Killed
Add "-debug" to the ./srcds_run command line to generate a debug.log to help with solving this problem
Thu Jan 23 09:48:02 EST 2014: Server restart in 5 seconds
Here is the image of my root server folder:
http://gyazo.com/a0833405bae8c78e2d31448c10f98632

No files were created.

Here is the image of the tf2 folder:
http://gyazo.com/7693c7c1b60b06b24d9e72bf5ae9f704

No files were created here too.

I also searched my user dir which has the tf2 server and these were
Quote:
root@bravegaming:~# find . -name debug.log\*
root@bravegaming:~# find . -name debug\*
./hlserver/tf2/hl2/scripts/debugoptions.txt
root@bravegaming:~#

Am I doing something wrong?

Last edited by MrSohail; 01-23-2014 at 09:57.
MrSohail is offline
MrSohail
Junior Member
Join Date: Oct 2013
Old 01-23-2014 , 12:10   Re: Linux server debug mode.
Reply With Quote #4

Help anyone? Please.
MrSohail is offline
UMTeleporter
SourceMod Donor
Join Date: Feb 2009
Old 01-24-2014 , 00:02   Re: Linux server debug mode.
Reply With Quote #5

Make sure gdb is installed
UMTeleporter is offline
Sillium
AlliedModders Donor
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Old 01-24-2014 , 01:16   Re: Linux server debug mode.
Reply With Quote #6

The command line looks fine to me. I added ours as a reference but I don't see any big differences.
Code:
./srcds_run -autoupdate -steam_dir /STEAMDIR/ -steamcmd_script /STEAMDIR/tf2.txt -game tf -debug -maxplayers 24 -port 27015 +map pl_badwater +ip X.X.X.X"
Did you do what UMTeleporter recommended?
__________________
brb, dishes have developed their own language and are talking to the garbage about overthrowing me... i must correct this

www.unterwasserpyromanen.de
Sillium is offline
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 16:39.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode