Raised This Month: $147 Target: $400
 36% 

Server doesn't load up


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
mudkipguy
Member
Join Date: Aug 2016
Location: India
Old 12-02-2017 , 15:25   Server doesn't load up
Reply With Quote #1

Hey, I recently bought a dedicated server. First server instance runs fine but after that when I try to run the second server instance, it just closes. I guess it's some problem with the threads and all but can't figure it out.

Thanks for the help
mudkipguy is offline
backwards
AlliedModders Donor
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Old 12-02-2017 , 22:42   Re: Server doesn't load up
Reply With Quote #2

if you're running the server from the same location as the first server there may be issues with access's. Since the first server is using the file the second instance isn't permitted due to whatever reason. You'd have to create a second srcds directory. This could be the issue unless you already have a second directory.
backwards is offline
mudkipguy
Member
Join Date: Aug 2016
Location: India
Old 12-03-2017 , 01:09   Re: Server doesn't load up
Reply With Quote #3

Thanks for replying! I am using two separate install locations but still it doesn't work. :/
__________________
mudkipguy is offline
backwards
AlliedModders Donor
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Old 12-03-2017 , 01:56   Re: Server doesn't load up
Reply With Quote #4

Are you using a new +sv_setsteamaccount token from the first server as well?
backwards is offline
mudkipguy
Member
Join Date: Aug 2016
Location: India
Old 12-03-2017 , 02:18   Re: Server doesn't load up
Reply With Quote #5

Different tokens. Is there something I need to enable? The OS is Ubuntu.
mudkipguy is offline
mudkipguy
Member
Join Date: Aug 2016
Location: India
Old 12-03-2017 , 02:24   Re: Server doesn't load up
Reply With Quote #6

If I close the first server and run the second server, it works. It's something to do with how the threads are working. I have 8 threads but CSGO is thinking that I have 1. Atleast it is acting like it most probably.
mudkipguy is offline
backwards
AlliedModders Donor
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Old 12-03-2017 , 03:13   Re: Server doesn't load up
Reply With Quote #7

I don't see why having 1 thread would be an issue other then lag of course. It shouldn't cause the server to crash unless they've added something recently to prevent multiple servers from running on the same thread. Unless you have a type of crash log or can get the output from the console I'm not sure how else i can help. It's possible you have a plugin causing conflicts as well, if they connect to a remote server or something like that for instance and are unstable when ones already connected.
backwards is offline
mudkipguy
Member
Join Date: Aug 2016
Location: India
Old 12-03-2017 , 03:25   Re: Server doesn't load up
Reply With Quote #8

Afaik, servers are single threaded aren't they? So you can only run one server on one thread, not more than that. Am I wrong? I have 8 threads on this machine but only am able to run one CSGO Server instance.
mudkipguy is offline
backwards
AlliedModders Donor
Join Date: Feb 2014
Location: USA
Old 12-03-2017 , 03:33   Re: Server doesn't load up
Reply With Quote #9

Single threaded just means the servers only utilize one thread. Other applications can still use that thread except it fills the pipeline more of what that core can produce in cpu cycles per second. The more stuff you have in its processing the lane the longer it takes for everything to complete. Logically think about it, if you only have 8 cores and run more than 8 applications/services at a single time then this shouldn't work but that's not the case. Source engine has no limit to how many servers you can run on a single thread, it's just that the performance required for more players/tickrate/packets on modern cpus are best for csgo servers to be ran on all separate threads.
backwards is offline
mudkipguy
Member
Join Date: Aug 2016
Location: India
Old 12-03-2017 , 03:48   Re: Server doesn't load up
Reply With Quote #10

Alright, that's totally different to what I knew So no fix? ;-;
mudkipguy is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 19:50.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode