Raised This Month: $300 Target: $400
 75% 

Help with bans


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
SnowHP
Senior Member
Join Date: Sep 2016
Location: Porto, Portugal
Old 05-04-2020 , 06:58   Help with bans
Reply With Quote #1

Hello I am using sourcebans atm , but I have 3 IPS that are automactly banned from the server in banned_ip.cfg one of them is one owner of the server and 2 players , I cant unban them. the config have "addip 0 IP". Do you have any idea, they didnt use rcon etc
__________________
SnowHP is offline
SnowHP
Senior Member
Join Date: Sep 2016
Location: Porto, Portugal
Old 05-04-2020 , 08:17   Re: Help with bans
Reply With Quote #2

I transfered my servers to a dedicated server and I am using a dns. Can it be the problem?
__________________
SnowHP is offline
Bacardi
Veteran Member
Join Date: Jan 2010
Location: mom's basement
Old 05-04-2020 , 12:41   Re: Help with bans
Reply With Quote #3

- Player maybe accidentally have a binded rcon command in they button and don't know this.
When spamming button multiple times in short time, server give IP ban.
Or they load custom configs which include rcon commands.
Never know.

- When connect to to server, you get automatically rcon address to that server.
And when you disconnect, waiting in main menu, you still have previous server rcon address.
In menu, if you hit rcon command in console multiple time, you get IP ban.

- With game server tool - program, for example hlsw.
You not need game, with program you can send rcon commands (accidentally ?).
Again, you send multiple rcon commands, server give IP ban.


IP bans are quite useless... because IP addresses changes.
You can change permament IP ban to temporary.

in csgo it's hidden cvar
sm_cvar sv_rcon_banpenalty 10


*edit
To Unban IP (you can use RCON)
removeip "xxx.xxx.xxx.xxx"
writeip


sm_unban "xxx.xxx.xxx.xxx"

*edit
Or remove from server configs:
exec banned_ip.cfg

reboot server
__________________
Do not Private Message @me

Last edited by Bacardi; 05-04-2020 at 12:50.
Bacardi is offline
SnowHP
Senior Member
Join Date: Sep 2016
Location: Porto, Portugal
Old 05-06-2020 , 06:33   Re: Help with bans
Reply With Quote #4

Quote:
Originally Posted by Bacardi View Post
exec banned_ip.cfg
Thanks for your help with other commands if they can remove it would help for sure! I deleted the IPs from the fille but the same IPs started appearing, I removed the permissions from the file to write on server. One more time, Thanks!
__________________
SnowHP is offline
Bacardi
Veteran Member
Join Date: Jan 2010
Location: mom's basement
Old 05-06-2020 , 07:36   Re: Help with bans
Reply With Quote #5

I'm not sure, do SourceBans store IP bans. You maybe need sourcemod command to unban or do something else.


If you want clear IP ban file on every server reboot, set commands backwards in autoexec.cfg.


autoexec.cfg
Code:
// When server start, using writeip command before executing ban file, clear ban file.
writeip
exec banned_ip.cfg
__________________
Do not Private Message @me
Bacardi is offline
SnowHP
Senior Member
Join Date: Sep 2016
Location: Porto, Portugal
Old 05-12-2020 , 05:21   Re: Help with bans
Reply With Quote #6

Quote:
Originally Posted by Bacardi View Post
I'm not sure, do SourceBans store IP bans. You maybe need sourcemod command to unban or do something else.


If you want clear IP ban file on every server reboot, set commands backwards in autoexec.cfg.


autoexec.cfg
Code:
// When server start, using writeip command before executing ban file, clear ban file.
writeip
exec banned_ip.cfg
It worked! Thanks a lot
__________________
SnowHP is offline
pribekerik
AlliedModders Donor
Join Date: Apr 2018
Old 05-12-2020 , 05:28   Re: Help with bans
Reply With Quote #7

Just delete these files and you are good to go
addons/sourcemod/data/sqlite/sourcebans-queue.sq3
addons/sourcemod/data/sqlite/sourcecomms-queue.sq3
Most likely they stuck in the queue and every often it overwrites the banned ip or user cfg even if you unban and write the cfg.
Also i forgot to tell, you can check whats inside the sq3 files fast without any software just drag'n' drop here https://inloop.github.io/sqlite-viewer/

Last edited by pribekerik; 05-12-2020 at 05:29.
pribekerik is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 15:55.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode