Raised This Month: $37 Target: $400
 9% 

bsp overriding mp_free_armor 2


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
ghostofmybrain
Veteran Member
Join Date: Mar 2010
Old 08-23-2018 , 16:20   bsp overriding mp_free_armor 2
Reply With Quote #1

I have mp_free_armor 2 set in the appropriate config files. I type "mp_free_armor" into console and it echoes back ""mp_free_armor" = "2" ( def. "0" ) game replicated". I have even created a map.cfg file in /csgo/maps/cfg with the single cvar "mp_free_armor 2".

Yet I spawn without armor.

Is there a way to override a config set by a bsp? (My server does not have sourcemod)
__________________
Boycott ESEA
My servers

Last edited by ghostofmybrain; 08-23-2018 at 16:20.
ghostofmybrain is offline
sneaK
SourceMod Moderator
Join Date: Feb 2015
Location: USA
Old 08-23-2018 , 16:27   Re: bsp overriding mp_free_armor 2
Reply With Quote #2

In bspconvar_whitelist.txt under the root directory, set mp_free_armor to 0. This disallows bsp's to change this cvar.
__________________

Last edited by sneaK; 08-23-2018 at 16:28.
sneaK is offline
ghostofmybrain
Veteran Member
Join Date: Mar 2010
Old 08-23-2018 , 16:29   Re: bsp overriding mp_free_armor 2
Reply With Quote #3

Wow, I never knew about this file existing at all. Thank you!
__________________
Boycott ESEA
My servers
ghostofmybrain is offline
ghostofmybrain
Veteran Member
Join Date: Mar 2010
Old 08-23-2018 , 16:38   Re: bsp overriding mp_free_armor 2
Reply With Quote #4

  • Ok, I found a file in /csgo/bspconvar_whitelist.txt.
  • I set mp_free_armor 0.
  • I restarted the server.
  • I still get no armor.

I even moved bsp_convar_whitelist.txt from the /csgo directory into the root directory, and that still didn't do any good. I'm still spawning with no armor.

EDIT: Also tried removing the convar completely from the file, since it says "if a convar doesn't exist in this list, a map is not permitted to change it via the map's cfg file", and yet I am still spawning with no armor.
__________________
Boycott ESEA
My servers

Last edited by ghostofmybrain; 08-23-2018 at 16:45.
ghostofmybrain is offline
sneaK
SourceMod Moderator
Join Date: Feb 2015
Location: USA
Old 08-23-2018 , 17:32   Re: bsp overriding mp_free_armor 2
Reply With Quote #5

Stupid question, are you sure the map is setting the cvar directly? Possibly another config (gamemode_*.cfg)? If you could possibly throw a stripper dump of the map here that would help.
__________________
sneaK is offline
ghostofmybrain
Veteran Member
Join Date: Mar 2010
Old 08-23-2018 , 18:02   Re: bsp overriding mp_free_armor 2
Reply With Quote #6

Quote:
Originally Posted by sneaK View Post
Stupid question, are you sure the map is setting the cvar directly? Possibly another config (gamemode_*.cfg)?
I assume it is being set correctly, because:
  • console is echoing the correct value but the player is spawning without armor
  • It's a competitive server, and I set the cvar initially in gamemode_competitive_server.cfg.
  • gamemode_competitive_server.cfg is not executing any other configs.
  • GameModes_Server.txt has only "exec" "server.cfg"
  • server.cfg is not executing any other configs.
  • I receive free armor on other maps.

Quote:
If you could possibly throw a stripper dump of the map here that would help.
I actually have no idea what these words mean haha. But here is a link to the map if it helps. https://gamebanana.com/maps/187451

EDIT2: Tried it with aim_redline as well. No armor.


EDIT: I was trying it on my private server (which is competitive game mode), but there is also a workshop map I've been wanting to put on my aim deathmatch server. This workshop maps unfortunately sets a 1:00 round time, which sucks for deathmatch. I set mp_roundtime (and the other two roundtime cvars) both to 0, and the workshop map is still overriding the round time.
__________________
Boycott ESEA
My servers

Last edited by ghostofmybrain; 08-23-2018 at 20:18.
ghostofmybrain is offline
tigcsgo
Junior Member
Join Date: Jan 2018
Old 08-23-2018 , 20:18   Re: bsp overriding mp_free_armor 2
Reply With Quote #7

FWIW getting same error with: https://gamebanana.com/maps/167856

Anyone have any ideas?
tigcsgo is offline
ghostofmybrain
Veteran Member
Join Date: Mar 2010
Old 08-23-2018 , 20:20   Re: bsp overriding mp_free_armor 2
Reply With Quote #8

Is it a potential bug in CS:GO? Can anybody confirm bspconvar_whitelist.txt actually is disabling the overriding of server cvars by a map?
__________________
Boycott ESEA
My servers
ghostofmybrain is offline
sneaK
SourceMod Moderator
Join Date: Feb 2015
Location: USA
Old 08-23-2018 , 20:26   Re: bsp overriding mp_free_armor 2
Reply With Quote #9

The only cvar the first map you linked sets is mp_weapons_allow_map_placed, to 1. aim_redline does not set any cvars whatsoever.

If it is no conflict with any existing configurations, I'm assuming this has something to do with the competitive gamemode. Try running a casual gamemode with competitive cvars.
__________________
sneaK is offline
ghostofmybrain
Veteran Member
Join Date: Mar 2010
Old 08-23-2018 , 20:35   Re: bsp overriding mp_free_armor 2
Reply With Quote #10

I'm not sure how it could be what you are suggesting. Other maps are giving armor fine and console is appropriately echoing a value of "2".

But I will try it's just for you.

EDIT: Game mode is casual. mp_free_armor is 2. As you can see I have no armor.

https://steamcommunity.com/sharedfil...?id=1490611024

Edit2: I am also curious why I wasn't able to override the workshop maps with the roundtime settings.
__________________
Boycott ESEA
My servers

Last edited by ghostofmybrain; 08-23-2018 at 20:50.
ghostofmybrain is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 23:03.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode