Raised This Month: $404 Target: $400
 101% 

Webpanel fix for Steam3 format (SourceBans 1.4.11)


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
Peace-Maker
SourceMod Plugin Approver
Join Date: Aug 2008
Location: Germany
Old 11-21-2014 , 21:41   Webpanel fix for Steam3 format (SourceBans 1.4.11)
Reply With Quote #1

There was a change in the representation of a steamid first in TF2 and now in the Source SDK 2013.
Steamids are rendered differently by the game. Instead of STEAM_0:X:Y it's now [U:1:Z].

SourceMod 1.6.2 works around this change transparently for plugins by always providing the "old" STEAM_X representation, so there are no changes needed on the plugin side.

The webpanel was parsing the "status" command output to find right player to kick and couldn't handle the new [U:1:Z] format.
The attached .zip includes the necassary changes to support both steamid formats and fixes the kicking of players through the player context menu on the servers page as well as viewing the player's community profile.

Installation
Download the attached .zip and extract the contents in your installation of SourceBans 1.4.11. Overwrite all files.

To check the actual modifications, have a look at revisions 163 and 164 in the SVN.
Attached Files
File Type: zip sb_steam3_1.4.11.zip (38.0 KB, 724 views)
__________________

Last edited by Peace-Maker; 01-12-2015 at 09:33. Reason: Updated status parsing regex for CS:GO
Peace-Maker is offline
Sarabveer
Veteran Member
Join Date: Feb 2014
Location: NJ, United States
Old 11-22-2014 , 12:13   Re: Webpanel fix for Steam3 format (SourceBans 1.4.11)
Reply With Quote #2

I see. Should have posted this long ago, since the commit was pushed long ago.
__________________
Sarabveer is offline
PolyQuad
Member
Join Date: Oct 2011
Old 11-24-2014 , 17:02   Re: Webpanel fix for Steam3 format (SourceBans 1.4.11)
Reply With Quote #3

Thanks Peace-Maker!
PolyQuad is offline
Creampuffyness
Senior Member
Join Date: Jun 2009
Old 11-26-2014 , 17:43   Re: Webpanel fix for Steam3 format (SourceBans 1.4.11)
Reply With Quote #4

If you have Sourcecomms installed this will remove the tab FYI. You will need to reedit the pages to get the tab back.
__________________
Creampuffyness is offline
dotexe
Senior Member
Join Date: Aug 2013
Old 11-27-2014 , 01:42   Re: Webpanel fix for Steam3 format (SourceBans 1.4.11)
Reply With Quote #5

Quote:
Originally Posted by Creampuffyness View Post
If you have Sourcecomms installed this will remove the tab FYI. You will need to reedit the pages to get the tab back.
Can you upload the edited pages for Sourcecomms?
dotexe is offline
Sarabveer
Veteran Member
Join Date: Feb 2014
Location: NJ, United States
Old 11-27-2014 , 23:38   Re: Webpanel fix for Steam3 format (SourceBans 1.4.11)
Reply With Quote #6

Quote:
Originally Posted by dotexe View Post
Can you upload the edited pages for Sourcecomms?
I have made another release of SourceBans, it includes this fix and some other fixes in the plugins (family sharing ban evasion). I have 2 links, one with and without sourcecomms. Please look for the 1.4.2 thread.
__________________
Sarabveer is offline
Creampuffyness
Senior Member
Join Date: Jun 2009
Old 11-30-2014 , 23:46   Re: Webpanel fix for Steam3 format (SourceBans 1.4.11)
Reply With Quote #7

Quote:
Originally Posted by Sarabveer View Post
I have made another release of SourceBans, it includes this fix and some other fixes in the plugins (family sharing ban evasion). I have 2 links, one with and without sourcecomms. Please look for the 1.4.2 thread.
Sarabveer,
Is there a release for people who only want to update the files and keep Sourcecomms without setting it back up? I do not want to totally reinstall sourcebans or sourcecomms. I just want to update the files needed for Steam3 and keep the Sourcecomms.
__________________
Creampuffyness is offline
Muscle Brazil
Senior Member
Join Date: Apr 2009
Location: Brazil
Old 12-01-2014 , 09:08   Re: Webpanel fix for Steam3 format (SourceBans 1.4.11)
Reply With Quote #8

how can I install it correctly on my SourceBans?
Muscle Brazil is offline
Rytis
Veteran Member
Join Date: Feb 2012
Location: Germany
Old 12-01-2014 , 09:48   Re: Webpanel fix for Steam3 format (SourceBans 1.4.11)
Reply With Quote #9

Quote:
Originally Posted by Muscle Brazil View Post
how can I install it correctly on my SourceBans?
Quote:
Originally Posted by Peace-Maker View Post
Installation
Download the attached .zip and extract the contents in your installation of SourceBans 1.4.11. Overwrite all files.
Rytis is offline
Newbie1992
Senior Member
Join Date: Jan 2013
Location: Germany
Old 12-02-2014 , 14:21   Re: Webpanel fix for Steam3 format (SourceBans 1.4.11)
Reply With Quote #10

Quote:
Originally Posted by dotexe View Post
Can you upload the edited pages for Sourcecomms?
Hi, done!

The attached zip works fine with sourcecomms. And its still sourcebans 1.4.11
Sorry for my poor english.

Best regards,
Newbie1992
Attached Files
File Type: zip sb_steam3_1.4.11_sourcecomms.zip (39.8 KB, 174 views)
__________________
Newbie1992 is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 23:35.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode