Raised This Month: $344 Target: $400
 86%   Almost there!

How to fix FOV of V_model?


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
Hellow2000
Junior Member
Join Date: Aug 2022
Old 08-13-2022 , 06:44   How to fix FOV of V_model?
Reply With Quote #1

As we all know, the Fov of the V model of CS1.6 is a bug. Its correct Fov should be around 57-60. I'm not talking about the value of opening the mirror. And the Y-axis value of $origin should be increased by about 5 units (the higher the better), so that the correct Fov can be obtained. Closer to home, who can provide the source code to modify this Fov? Do you understand me? It is a Fov plug-in that simply modifies the V model, not the Fov that modifies the screen. thank you all.
Hellow2000 is offline
1xAero
Junior Member
Join Date: Feb 2018
Old 08-13-2022 , 08:39   Re: How to fix FOV of V_model?
Reply With Quote #2

It's not FOV, it's viewmodel origin bound inside v_ model, you can't change xyz coordinates by sending packets from server

But you can simply decompile v_ model
Open .qc file, find $eyeposition and change it to $origin
Now you can just change the x, y, z coords

Example:

$eyeposition 0.000000 0.000000 0.000000

>>> to

$origin 0.000000 -5.000000 -5.000000

Also, you can setup coords you like with Half-Life Model Viewer-> origin, test



Last edited by 1xAero; 08-13-2022 at 08:47.
1xAero is offline
Hellow2000
Junior Member
Join Date: Aug 2022
Old 08-13-2022 , 23:31   Re: How to fix FOV of V_model?
Reply With Quote #3

You got me completely wrong. I know this way, but what I want is the effect of this plugin:

https://gamebanana.com/mods/39940
Hellow2000 is offline
1xAero
Junior Member
Join Date: Feb 2018
Old 08-13-2022 , 23:45   Re: How to fix FOV of V_model?
Reply With Quote #4

Quote:
Originally Posted by Hellow2000 View Post
You got me completely wrong. I know this way, but what I want is the effect of this plugin:

https://gamebanana.com/mods/39940
It's not plugin, it's client side hack, implemented by modifying game source code (client.dll injection)
1xAero is offline
SoulWeaver16
Senior Member
Join Date: May 2021
Location: Uruguay
Old 08-14-2022 , 06:05   Re: How to fix FOV of V_model?
Reply With Quote #5

Quote:
Originally Posted by 1xAero View Post
It's not plugin, it's client side hack, implemented by modifying game source code (client.dll injection)
I think are looking for this.
Custom FOV
Because there is no way to modify the viewmodel like csgo does, maybe a plugin could be created, but anyway
__________________
Plugins:

Last edited by SoulWeaver16; 08-14-2022 at 06:07.
SoulWeaver16 is offline
Hellow2000
Junior Member
Join Date: Aug 2022
Old 08-14-2022 , 06:23   Re: How to fix FOV of V_model?
Reply With Quote #6

clinet.dll? I just want the amxx plug-in similar to the one above. I feel that you have gone too far.
Hellow2000 is offline
Hellow2000
Junior Member
Join Date: Aug 2022
Old 08-14-2022 , 06:25   Re: How to fix FOV of V_model?
Reply With Quote #7

Aren't you taking off your pants and farting?
Hellow2000 is offline
1xAero
Junior Member
Join Date: Feb 2018
Old 08-14-2022 , 07:40   Re: How to fix FOV of V_model?
Reply With Quote #8

Quote:
Originally Posted by Hellow2000 View Post
clinet.dll? I just want the amxx plug-in similar to the one above. I feel that you have gone too far.
Shortly: It's not possible
You need to understand 2 things - clientside and serverside are different.
Metamod and Amxmodx works on serverside part and you can get access only on already implemented clientside functions.
You can't manipulate with something not implemented on clientside.
1xAero is offline
1xAero
Junior Member
Join Date: Feb 2018
Old 08-14-2022 , 07:49   Re: How to fix FOV of V_model?
Reply With Quote #9

Quote:
Originally Posted by SoulWeaver16 View Post
I think are looking for this.
Custom FOV
Because there is no way to modify the viewmodel like csgo does, maybe a plugin could be created, but anyway
No. He is looking for viewmodel XYZ changer, it's called viewmodel_offset (csgo).
In CS: Source and CS:GO you can change this XYZ position of viewmodel, but not in GoldSource games.

https://www.youtube.com/watch?v=W4mYIPIZIeU
1xAero is offline
Hellow2000
Junior Member
Join Date: Aug 2022
Old 08-14-2022 , 08:16   Re: How to fix FOV of V_model?
Reply With Quote #10

Quote:
Originally Posted by 1xAero View Post
No. He is looking for viewmodel XYZ changer, it's called viewmodel_offset (csgo).
In CS: Source and CS:GO you can change this XYZ position of viewmodel, but not in GoldSource games.

https://www.youtube.com/watch?v=W4mYIPIZIeU
Yes, just like paranoia 2. But as far as I know, it's a modified Xash XT engine.
Hellow2000 is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 19:06.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode