Raised This Month: $18 Target: $400
 4% 

Release SourceBans++ (v1.6.3) [Updated: 2018-04-09]


Post New Thread Closed Thread   
 
Thread Tools Display Modes
Groruk
AlliedModders Donor
Join Date: Jul 2016
Old 10-18-2018 , 06:47   Re: [RELEASE] SourceBans++ (v1.6.3) [Updated: 2018-04-06]
#1301

Quote:
Originally Posted by ocampas View Post
I am using sourcebans 1.6.3 and no matter what I do I always get "Error connecting (wgb.ddns.net:27015)". Everything is correct, ports not blocked via testing. HLSW has no problem as with any other program, only sourcebans has a problem. Although it does not show the hostname I can still connect, go figure. I extracted the code for the PHP @fsockopen and it tested fine for the port. ONLY SOURCBANS HAS THIS ISSUE. Is there an update to the code or a bug fix.
Have you installed PHP's GMP extension?

1.6.3 Release Notes
Quote:
Along with the new SourceQuery library, it also added a dependency: GMP extension
Groruk is offline
NanoC
Senior Member
Join Date: Jan 2016
Location: Argentina
Old 10-18-2018 , 07:49   Re: [RELEASE] SourceBans++ (v1.6.3) [Updated: 2018-04-06]
#1302

Does anyone know how to allow admins to use comms commands using @all @t @ct (etc) tags?
For example, they cannot use !mute @all 30, !unmute @all neither.
When they use !unmute @all (ungag too) a message is printed on the chat saying that they were unmute, but is not working and you must delete the mute using the Comms Menu using the admin menu
NanoC is offline
Send a message via Skype™ to NanoC
Lubricant Jam
AlliedModders Donor
Join Date: Oct 2016
Location: United Kingdom
Old 10-18-2018 , 10:32   Re: [RELEASE] SourceBans++ (v1.6.3) [Updated: 2018-04-06]
#1303

Quote:
Originally Posted by NanoC View Post
Does anyone know how to allow admins to use comms commands using @all @t @ct (etc) tags?
For example, they cannot use !mute @all 30, !unmute @all neither.
When they use !unmute @all (ungag too) a message is printed on the chat saying that they were unmute, but is not working and you must delete the mute using the Comms Menu using the admin menu
You wouldn't want to do that via sourcebans as all those people will have logs of being muted when some didn't do anything wrong.
Lubricant Jam is offline
ph
AlliedModders Donor
Join Date: Mar 2006
Old 10-27-2018 , 10:06   Re: [RELEASE] SourceBans++ (v1.6.3) [Updated: 2018-04-06]
#1304

Quote:
Originally Posted by ocampas View Post
I may be in the wrong spot but this is the only forum I can find that may help.

I am using sourcebans 1.6.3 and no matter what I do I always get "Error connecting (wgb.ddns.net:27015)". Everything is correct, ports not blocked via testing. HLSW has no problem as with any other program, only sourcebans has a problem. Although it does not show the hostname I can still connect, go figure. I extracted the code for the PHP @fsockopen and it tested fine for the port. ONLY SOURCBANS HAS THIS ISSUE. Is there an update to the code or a bug fix.

This all started when I upgraded from 1.6.2 to 1.6.3.

If this is the wrong spot for this issue, please direct me to the correct forum.

Please don't respond with "your ISP is blocking the port". My ports are not blocked. I confirmed that.

Thank you.

I have the same problem.

Did you manage to find a fix ? Please share
__________________
ph is offline
SmackDaddy
Veteran Member
Join Date: Oct 2009
Old 10-27-2018 , 13:53   Re: [RELEASE] SourceBans++ (v1.6.3) [Updated: 2018-04-06]
#1305

So I am still running the older sourcebans (1.4.11 I believe) and still have to use the old Steam ID "fix" of running the old admin-flatfile.smx since I have the old Steam IDs in my sourcebans.....if I wanted to update to this latest version, how do I go about updating the website and the plugin to be sure I can run things properly? Do I need to update all my admin SteamIDs to the new SteamID format manually and then upgrade? Is there a step by step doc for doing an upgrade from the old to this new? Thank you in advance.
SmackDaddy is offline
Groruk
AlliedModders Donor
Join Date: Jul 2016
Old 10-27-2018 , 16:55   Re: [RELEASE] SourceBans++ (v1.6.3) [Updated: 2018-04-06]
#1306

Quote:
Originally Posted by SmackDaddy View Post
So I am still running the older sourcebans (1.4.11 I believe) and still have to use the old Steam ID "fix" of running the old admin-flatfile.smx since I have the old Steam IDs in my sourcebans.....if I wanted to update to this latest version, how do I go about updating the website and the plugin to be sure I can run things properly? Do I need to update all my admin SteamIDs to the new SteamID format manually and then upgrade? Is there a step by step doc for doing an upgrade from the old to this new? Thank you in advance.
Documentation has you covered.
https://sbpp.github.io/docs/updating/
Groruk is offline
ocampas
Junior Member
Join Date: Oct 2010
Old 10-27-2018 , 17:17   Re: [RELEASE] SourceBans++ (v1.6.3) [Updated: 2018-04-06]
#1307

Quote:
Originally Posted by Groruk View Post
Have you installed PHP's GMP extension?

1.6.3 Release Notes
I did turn on the GMP extension inside my php.ini file but still no host information. Problem persists.

At one time I refreshed my browser and saw my servers. Upon another refresh the problem returned. I found that interesting.

Last edited by ocampas; 10-27-2018 at 17:19.
ocampas is offline
SmackDaddy
Veteran Member
Join Date: Oct 2009
Old 10-27-2018 , 19:28   Re: [RELEASE] SourceBans++ (v1.6.3) [Updated: 2018-04-06]
#1308

Quote:
Originally Posted by Groruk View Post
Documentation has you covered.
https://sbpp.github.io/docs/updating/
So if my current sourcebans database has the "old" SteamIDs -- that's acceptable when doing the update to this new version, correct? Also, should I then stop using the old admin_flatfile.smx and begin using the latest one in the current 1.9 stable release? The update steps look straight forward but wanted to ask that first. Thank you in advance...
SmackDaddy is offline
Groruk
AlliedModders Donor
Join Date: Jul 2016
Old 10-27-2018 , 20:33   Re: [RELEASE] SourceBans++ (v1.6.3) [Updated: 2018-04-06]
#1309

Quote:
Originally Posted by ocampas View Post
I did turn on the GMP extension inside my php.ini file but still no host information. Problem persists.

At one time I refreshed my browser and saw my servers. Upon another refresh the problem returned. I found that interesting.
If it works sometimes, make sure that your webserver ip is not getting blacklisted by the gameserver for all the A2S Querys (used to display server infos).
Quote:
Originally Posted by SmackDaddy View Post
So if my current sourcebans database has the "old" SteamIDs -- that's acceptable when doing the update to this new version, correct? Also, should I then stop using the old admin_flatfile.smx and begin using the latest one in the current 1.9 stable release? The update steps look straight forward but wanted to ask that first. Thank you in advance...

1. Update the admin-flatfile.smx (never heard of an issue that would force somebody to use an old admin-flatfile, at least not with SourceBans++)


2. I'm guessing you mean the Steam2 id format (STEAM_X:Y:Z) with "old" steamids.

SourceBans++ still uses that format for entries in the database and a php library for conversion between Steam2, Steam3 and Steam64.

Also the updater is solely designed for updating database structures and data to be compatible with the current SourceBans++ release, so no need to worry about incompatibility (in most cases).

Just make sure to backup your database before updating, just in case something goes wrong.
Groruk is offline
ocampas
Junior Member
Join Date: Oct 2010
Old 10-28-2018 , 10:30   Re: [RELEASE] SourceBans++ (v1.6.3) [Updated: 2018-04-06]
#1310

[QUOTE=Groruk;2621594]
If it works sometimes, make sure that your webserver ip is not getting blacklisted by the gameserver for all the A2S Querys (used to display server infos).

It's not. It only happened once.
ocampas is offline
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:53.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode