Raised This Month: $105 Target: $400
 26% 

Female skin


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Boshkovski
Junior Member
Join Date: Dec 2019
Old 01-13-2020 , 12:02   Re: Female skin
Reply With Quote #11

Quote:
Originally Posted by HamletEagle View Post
What you did makes absolutely no sense. You have to put the models in cstrike/models/modelName/modelName.mdl and then use modelName inside the configuration file.

How is the plugin supposed to use the right model if the file is named x and in the config file you use y?
Ohh, i cant understant can steps to steps?
Boshkovski is offline
OciXCrom
Veteran Member
Join Date: Oct 2013
Location: Macedonia
Old 01-13-2020 , 15:05   Re: Female skin
Reply With Quote #12

Ugh...

Сите модели за играчите го следат овој образец за нивната локација - "cstrike/models/име на моделот/име на моделот.mdl". На пример, модел со име "блабла.mdl" треба да биде сместен во фолдер со име "блабла", а тој фолдер да се наоѓа во "cstrike/models".

Демек, треба да го прекрстиш моделот кој си го симнал и да му ставиш име по твој избор (името треба да е уникатно, бидејќи ако некој играч веќе има модел со истото име во неговата игра, нема да го преземе (download) тој кој си го ставил во серверот, туку ќе го гледа тој што веќе го има).

Значи, го отвараш фајлот "player_models.ini" (кој by the way треба да го ставиш во "amxmodx/configs", а не некој рандом фолдер) и внатре на секој нов ред додаваш еден играч, следејќи го образецот:

"SteamID на играчот" "модел кој ќе го има додека е терорист.mdl" "модел кој ќе го има додека е CT.mdl"

Очигледно не знаеш ниту како изгледаат SteamID-ите. Од тоа што си го напишал во фајлот, само "STEAM_0:0:219895595" треба да стои, а не 74 после него, што не можам да сфатам од каде си го ископал.

Попросто и детално објаснување од ова не можам да ти дадам. Ако пак не успееш, врати се и прочитај повторно сѐ од почеток.

Spoiler
__________________

Last edited by OciXCrom; 01-13-2020 at 15:07.
OciXCrom is offline
Send a message via Skype™ to OciXCrom
Boshkovski
Junior Member
Join Date: Dec 2019
Old 01-13-2020 , 17:27   Re: Female skin
Reply With Quote #13

Quote:
Originally Posted by ocixcrom View Post
ugh...

Сите модели за играчите го следат овој образец за нивната локација - "cstrike/models/име на моделот/име на моделот.mdl". На пример, модел со име "блабла.mdl" треба да биде сместен во фолдер со име "блабла", а тој фолдер да се наоѓа во "cstrike/models".

Демек, треба да го прекрстиш моделот кој си го симнал и да му ставиш име по твој избор (името треба да е уникатно, бидејќи ако некој играч веќе има модел со истото име во неговата игра, нема да го преземе (download) тој кој си го ставил во серверот, туку ќе го гледа тој што веќе го има).

Значи, го отвараш фајлот "player_models.ini" (кој by the way треба да го ставиш во "amxmodx/configs", а не некој рандом фолдер) и внатре на секој нов ред додаваш еден играч, следејќи го образецот:

"steamid на играчот" "модел кој ќе го има додека е терорист.mdl" "модел кој ќе го има додека е ct.mdl"

Очигледно не знаеш ниту како изгледаат steamid-ите. Од тоа што си го напишал во фајлот, само "steam_0:0:219895595" треба да стои, а не 74 после него, што не можам да сфатам од каде си го ископал.

Попросто и детално објаснување од ова не можам да ти дадам. Ако пак не успееш, врати се и прочитај повторно сѐ од почеток.

Spoiler
Океј брат утре ќе пробам мислам ми се разјасни.
Сепак фала ти многу мислам ќе се снајдам.
Видов дека имаш познавање со правење плугини, дали можеш да ми средиш
сервер цс 1.6 биохазард мод да ти кажам што да има да ми направиш плугини да ти платам?
Boshkovski is offline
HamletEagle
AMX Mod X Plugin Approver
Join Date: Sep 2013
Location: Romania
Old 01-14-2020 , 08:09   Re: Female skin
Reply With Quote #14

You must add an english translation if you want to write in your own language.
__________________
HamletEagle is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 21:54.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode