Raised This Month: $99 Target: $400
 24% 

SourceMod 1.7 released!


Post New Thread Closed Thread   
 
Thread Tools Display Modes
Mathias.
Veteran Member
Join Date: Aug 2010
Location: Canada is my city
Old 02-05-2015 , 20:50   Re: SourceMod 1.7 released!
#21

Quote:
Originally Posted by psychonic View Post
Largest requests for it were actually from TF2 and CS:S/CS:GO scripters.

It gives you the damage amount after game logic makes adjustments to it (from critical hits, armor, other damage reduction/buffs), before the damage is actually applied.
I had a bug in dota 2 where take damage will still trigger even if the unit was dead (projectile on his way) and checking health was not working either because I had to detect if he died, so what I did is gived the unit health even if he was dead which fix the issue (because I only needed take dmg for when the entity is dead) but now they were attacking the last location wehre the unit was dead at until it respawn or die again (invisible).

So is that new hook be able to check only if the unit is alive and will I be able to check if unit health is zero with triggering after he die?

Sorry for my extreme broken english.

Last edited by Mathias.; 02-05-2015 at 20:51.
Mathias. is offline
psychonic

BAFFLED
Join Date: May 2008
Old 02-05-2015 , 21:15   Re: SourceMod 1.7 released!
#22

Quote:
Originally Posted by Black-Rabbit View Post
So is that new hook be able to check only if the unit is alive and will I be able to check if unit health is zero with triggering after he die?
Idk. Try it out! There is a m_lifeState(? maybe not exact name) datadesc var on all cbasecombatcharacters (I think, maybe just players or maybe all ents) which can probably tell you if the hero ent is alive anyway.
psychonic is offline
ejik03
AlliedModders Donor
Join Date: Feb 2009
Location: Moscow, Russia
Old 02-06-2015 , 00:25   Re: SourceMod 1.7 released!
#23

Quote:
Originally Posted by psychonic View Post
Yes.
But how? With spcomp.exe from 1.7.0 still possible to compile plugins with old syntax and there are no listed option to remove backward capability.
ejik03 is offline
ddhoward
Veteran Member
Join Date: May 2012
Location: California
Old 02-06-2015 , 00:29   Re: SourceMod 1.7 released!
#24

Quote:
Originally Posted by ejik03 View Post
But how? With spcomp.exe from 1.7.0 still possible to compile plugins with old syntax and there are no listed option to remove backward capability.
Why do you care that the compiler can still compile the old syntax? Just don't use the old style. ?
__________________
ddhoward is offline
VoiDeD
SourceMod Plugin Unapprover
Join Date: Mar 2009
Location: Illinois, USA
Old 02-06-2015 , 00:49   Re: SourceMod 1.7 released!
#25

Quote:
Originally Posted by ejik03 View Post
But how? With spcomp.exe from 1.7.0 still possible to compile plugins with old syntax and there are no listed option to remove backward capability.
Code:
#pragma newdecls required
__________________
VoiDeD is offline
ejik03
AlliedModders Donor
Join Date: Feb 2009
Location: Moscow, Russia
Old 02-06-2015 , 02:54   Re: SourceMod 1.7 released!
#26

Quote:
Originally Posted by ddhoward View Post
Why do you care that the compiler can still compile the old syntax? Just don't use the old style. ?
I need to port my plugins to the new syntax because one day the old one will be marked as deprecated and completely removed. It is very easy to skip something so I want to be sure that I've done everything right.

VoiDeD, thanks But it looks like all of sdktools includes and several other still use old syntax...

Last edited by ejik03; 02-06-2015 at 02:57.
ejik03 is offline
ddhoward
Veteran Member
Join Date: May 2012
Location: California
Old 02-06-2015 , 03:06   Re: SourceMod 1.7 released!
#27

Quote:
Originally Posted by ejik03 View Post
But it looks like all of sdktools includes and several other still use old syntax...
Any includes that use the old syntax will need to be placed before the #pragma line.
__________________
ddhoward is offline
Starbish
AlliedModders Donor
Join Date: Oct 2011
Location: South Korea
Old 02-06-2015 , 04:14   Re: SourceMod 1.7 released!
#28

Quote:
Originally Posted by ejik03 View Post
I need to port my plugins to the new syntax because one day the old one will be marked as deprecated and completely removed. It is very easy to skip something so I want to be sure that I've done everything right.

VoiDeD, thanks But it looks like all of sdktools includes and several other still use old syntax...
i think old one will never be removed cuz of the massive amount of the plugins that made with old syntax.
__________________
Starbish is offline
keygens
Senior Member
Join Date: Mar 2010
Location: Somewhere
Old 02-06-2015 , 20:27   Re: SourceMod 1.7 released!
#29

In future version of sourcemod will be added int64 and double? Anyway, awesome release!

Last edited by keygens; 02-06-2015 at 20:28.
keygens is offline
Potato Uno
Veteran Member
Join Date: Jan 2014
Location: Atlanta, Georgia
Old 02-06-2015 , 20:54   Re: SourceMod 1.7 released!
#30

Is it me or does the 1.7 compiler take like 2x longer to compile plugins?

For some plugins that are 4000+ lines of code it gets annoying to have to wait for the thing to compile, when it used to be instantaneous earlier.

Perhaps because it has to watch out for and check old syntax and new syntax when compiling to bytecode?
Potato Uno is offline
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 22:51.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode