Raised This Month: $60 Target: $400
 15% 

help with getting MM to work


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
mcspam
New Member
Join Date: Jan 2007
Old 01-30-2007 , 17:12   help with getting MM to work
Reply With Quote #1

Ok well I did the self installer off the metamod source website. I believe it was version 1.3d. I then did the gameinfo.txt thing where you add the line to it. Like it said though when i went in game the line got deleted from it. So I tried it again but this time made it read only. Went in game again, and again it got deleted. So then I did the other way by making a bat file in the counter-strike source folder, and then making the GameInfo.txt.mms file. I went ingame and it still does not recognize the meta commands. I was just seeing what I could be doing wrong.
mcspam is offline
FlyingMongoose
Veteran Member
Join Date: Mar 2004
Old 01-31-2007 , 04:04   Re: help with getting MM to work
Reply With Quote #2

Seems like you're setting up a listen server

You can not install SourceMM on a listenserver...not easily anyway

Also; it's annoying as hell to try and run it through a Steam dedicated server distribution:
Your best bet for a stable SourceMM enabled server is the standalone srcds installation available through hldsupdatetool info on that is on the steam support page

And contrary to popular belief you CAN play on the same machine that a dedicated server is set up on just change -port in the command line to something OTHER THAN 27015 but it's advised against due to large amounts of lag that occur with this kind of situation. (running a game and a server on the same machine)
FlyingMongoose is offline
BAILOPAN
Join Date: Jan 2004
Old 02-06-2007 , 13:10   Re: help with getting MM to work
Reply With Quote #3

http://wiki.alliedmods.net/index.php...Listen_Servers
__________________
egg
BAILOPAN is offline
devicenull
Veteran Member
Join Date: Mar 2004
Location: CT
Old 02-13-2007 , 02:53   Re: help with getting MM to work
Reply With Quote #4

Quote:
Originally Posted by FlyingMongoose View Post
And contrary to popular belief you CAN play on the same machine that a dedicated server is set up on just change -port in the command line to something OTHER THAN 27015 but it's advised against due to large amounts of lag that occur with this kind of situation. (running a game and a server on the same machine)
If you have dual core you can do it fine, as long as you make sure to assign HL2 and SRCDS to different cores. I do it all the time, haven't had preformance problems yet
__________________
Various bits of semi-useful code in a bunch of languages: http://code.devicenull.org/
devicenull is offline
MeatPopsicle
New Member
Join Date: Feb 2007
Old 02-20-2007 , 17:55   Re: help with getting MM to work
Reply With Quote #5

Quote:
Originally Posted by FlyingMongoose View Post
Seems like you're setting up a listen server

You can not install SourceMM on a listenserver...not easily anyway
Im confused, if thats the case, why does the installer have an option to install to a Steam Listen Server?


Im having the same problem and will resort to using a dedicated server but it still doesnt make sense to me
MeatPopsicle is offline
FlyingMongoose
Veteran Member
Join Date: Mar 2004
Old 02-21-2007 , 16:47   Re: help with getting MM to work
Reply With Quote #6

oh I'm not saying it's impossible, you can do it, but it just causes way more head aches.
FlyingMongoose is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:49.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode