Raised This Month: $535 Target: $400
 133% 

DumpAdminCache() behind NAT


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
ilham92-cc-sakura
Senior Member
Join Date: Oct 2008
Location: /var/www/index.html
Old 11-25-2022 , 15:02   DumpAdminCache() behind NAT
Reply With Quote #1

I have run several test about DumpAdminCache(), which is commonly used by SourceBans++

What I found, DumpAdminCache() didn't work when game server are bind NAT/Router

DumpAdminCache() not working when behind NAT/Router:
Code:
10.41.3.8:27018 [ public 80.84.45.10:27018 ]

DumpAdminCache() working when Private BGP (Border Gateway Protocol):
Code:
192.168.88.2:27016 [ public 121.121.123.14:27016 ]
DumpAdminCache() working:
Code:
91.11.14.89:27015 [ public same ]
Private BGP/IP Route:
Where Home A LANs able to access Home B LANs without NAT

It seem DumpAdminCache() require dump data arrived at same IP, is this a security feature or can be disable or NATed Server is not supported?
__________________
ilham92-cc-sakura is offline
asherkin
SourceMod Developer
Join Date: Aug 2009
Location: OnGameFrame()
Old 11-25-2022 , 15:44   Re: DumpAdminCache() behind NAT
Reply With Quote #2

I'm afraid it isn't clear what you're explaining here - could you add some examples of what you're seeing and what you're expecting? Not just the environmental differences.

The `DumpAdminCache()` native just cleans up internal data, it absolutely does not care anything about your server or client IP.
__________________
asherkin is offline
ilham92-cc-sakura
Senior Member
Join Date: Oct 2008
Location: /var/www/index.html
Old 11-25-2022 , 16:13   Re: DumpAdminCache() behind NAT
Reply With Quote #3

Quote:
Originally Posted by asherkin View Post
I'm afraid it isn't clear what you're explaining here - could you add some examples of what you're seeing and what you're expecting? Not just the environmental differences.

The `DumpAdminCache()` native just cleans up internal data, it absolutely does not care anything about your server or client IP.
I was troubleshoot SourceBans++ sm_rehash:
https://github.com/sbpp/sourcebans-p...n.sp#L689-L695

I have ask SB++ about this, so asking here since code lead to DumpAdminCache();

I copy whole server from VPS to Home Lab, so environment is the same

Here the network map, the X where sm_rehash not working
__________________
ilham92-cc-sakura is offline
asherkin
SourceMod Developer
Join Date: Aug 2009
Location: OnGameFrame()
Old 11-25-2022 , 16:15   Re: DumpAdminCache() behind NAT
Reply With Quote #4

You're still talking about the environment I'm afraid.

What tests have you done that show it isn't working?
__________________
asherkin is offline
ilham92-cc-sakura
Senior Member
Join Date: Oct 2008
Location: /var/www/index.html
Old 11-25-2022 , 16:28   Re: DumpAdminCache() behind NAT
Reply With Quote #5

SourceBans++ Rehash Admin.

Based on image of network map:
✅ = Admin Rehash successful, sb_admins.cfg contain admin steam id, flags, ...
❌ = Admin Rehash failed, blank sb_admins.cfg

You can replicate this by hosting L4D2 behind router, where srcds status show LAN and WAN IP together, execute sm_rehash and check sb_admins.cfg contain admin or blank...
__________________
ilham92-cc-sakura is offline
asherkin
SourceMod Developer
Join Date: Aug 2009
Location: OnGameFrame()
Old 11-25-2022 , 17:40   Re: DumpAdminCache() behind NAT
Reply With Quote #6

The admin cache code path has nothing to do with writing sb_admins.cfg - I’m afraid you’ve gone off on the wrong track somewhere.
__________________
asherkin is offline
ilham92-cc-sakura
Senior Member
Join Date: Oct 2008
Location: /var/www/index.html
Old 11-25-2022 , 23:27   Re: DumpAdminCache() behind NAT
Reply With Quote #7

Quote:
Originally Posted by asherkin View Post
The admin cache code path has nothing to do with writing sb_admins.cfg - Iím afraid youíve gone off on the wrong track somewhere.
I think it's true, I have replicate this issue many time...

the sb_admins.cfg file become blank when server IS behind NAT/Router...

it do something with +ip launch parameter.

I add WireGuard Tunnel between SourceBans++ Website and Game Server (wg0, 192.168.255.0/24),
then launch server with +ip 192.168.255.2 (bind to wg0 tun iface), surprisingly sb_admins.cfg worked, has admin info, but no connection to Steam
__________________
ilham92-cc-sakura is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 21:50.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode