Raised This Month: $9 Target: $400
 2% 

TraceLine (Ignore all ents?)


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
SkumTomteN
Veteran Member
Join Date: Oct 2013
Location: Asgard
Old 01-02-2018 , 13:06   TraceLine (Ignore all ents?)
Reply With Quote #1

Hi, Is there a way to ignore more than 1 ent with traceline.

I dont want the trace to have any collisions.
Or is there a way to fake a traceline?

Thanks.
__________________
Contact: Steam
Videos: Youtube
SkumTomteN is offline
E1_531G
Senior Member
Join Date: Dec 2017
Old 01-02-2018 , 15:50   Re: TraceLine (Ignore all ents?)
Reply With Quote #2

EngFunc_TraceLine with IGNORE_MONSTERS ?
__________________
My English is A0
E1_531G is offline
CrazY.
Veteran Member
Join Date: May 2015
Location: SP, Brazil
Old 01-03-2018 , 05:08   Re: TraceLine (Ignore all ents?)
Reply With Quote #3

Perhaps you should explain what you are trying to do, besides, why do you want to ignore the entities since the purpose of the TraceLine is completely reverse? You can try using a while.
__________________
Accepting private $$$ plugins requests.

@Steam: crazy770
@Discord: CrazY.#5317

Website | Channel


Last edited by CrazY.; 01-03-2018 at 05:08.
CrazY. is offline
NiHiLaNTh
Way Past Expiration
Join Date: May 2009
Location: Latvia
Old 01-03-2018 , 06:47   Re: TraceLine (Ignore all ents?)
Reply With Quote #4

One of the possible solutions is to create multiple tracelines. One trace line hits something, than another starts, etc.
__________________

NiHiLaNTh is offline
Send a message via Skype™ to NiHiLaNTh
SkumTomteN
Veteran Member
Join Date: Oct 2013
Location: Asgard
Old 01-03-2018 , 12:44   Re: TraceLine (Ignore all ents?)
Reply With Quote #5

Im making a 3rd person camera, and when i get the aim origin using traceline then converting it into angles to the camera entity, but when the traceline collides with anything it makes the view "flicker" because it corrects itself according to terrain (collisions) that is in ur aim.

And i don't know any other method of getting accurate aim origin without traceline.

I basically need an origin in the aim direction, but with predefined length of it.

Sorry if i explained it shitty.

Quote:
Originally Posted by NiHiLaNTh View Post
One of the possible solutions is to create multiple tracelines. One trace line hits something, than another starts, etc.
Do you have example code?.
__________________
Contact: Steam
Videos: Youtube

Last edited by SkumTomteN; 01-03-2018 at 12:46.
SkumTomteN is offline
CrazY.
Veteran Member
Join Date: May 2015
Location: SP, Brazil
Old 01-03-2018 , 13:08   Re: TraceLine (Ignore all ents?)
Reply With Quote #6

Then, that's exactly what you need.
https://forums.alliedmods.net/showpo...6&postcount=15
__________________
Accepting private $$$ plugins requests.

@Steam: crazy770
@Discord: CrazY.#5317

Website | Channel


Last edited by CrazY.; 01-03-2018 at 13:11.
CrazY. is offline
SkumTomteN
Veteran Member
Join Date: Oct 2013
Location: Asgard
Old 01-04-2018 , 04:31   Re: TraceLine (Ignore all ents?)
Reply With Quote #7

Quote:
Originally Posted by CrazY. View Post
Then, that's exactly what you need.
https://forums.alliedmods.net/showpo...6&postcount=15
Doesnt get aim origin.

i tried TE_BEAMPOINTS, it was all over the place.

I think only way might be traceline, sadly enough.
__________________
Contact: Steam
Videos: Youtube
SkumTomteN is offline
CrazY.
Veteran Member
Join Date: May 2015
Location: SP, Brazil
Old 01-04-2018 , 05:03   Re: TraceLine (Ignore all ents?)
Reply With Quote #8

Serious? Maybe it's the maximum distance you've set. Try with a low value (40-200) because a bug occurs in the calculation of the velocity_by_aim if the second parameter is high. Also, if you are using this code on an entity, it may not work because of the view_ofs.
__________________
Accepting private $$$ plugins requests.

@Steam: crazy770
@Discord: CrazY.#5317

Website | Channel


Last edited by CrazY.; 01-04-2018 at 05:05.
CrazY. is offline
SkumTomteN
Veteran Member
Join Date: Oct 2013
Location: Asgard
Old 01-04-2018 , 05:28   Re: TraceLine (Ignore all ents?)
Reply With Quote #9

Quote:
Originally Posted by CrazY. View Post
Serious? Maybe it's the maximum distance you've set. Try with a low value (40-200) because a bug occurs in the calculation of the velocity_by_aim if the second parameter is high. Also, if you are using this code on an entity, it may not work because of the view_ofs.
I see, well, didnt work as i expected, the camera is even more unaccurate now because the aim has a static distance..

Didnt know there was a limit to VelocityByAim, but now i learn it

I guess its better with accuracy rather than smoothness.



Thanks.
__________________
Contact: Steam
Videos: Youtube

Last edited by SkumTomteN; 01-04-2018 at 05:39.
SkumTomteN is offline
CrazY.
Veteran Member
Join Date: May 2015
Location: SP, Brazil
Old 01-04-2018 , 05:42   Re: TraceLine (Ignore all ents?)
Reply With Quote #10

OneEyed have a custom 3d camera, maybe can help you.

https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=65427
__________________
Accepting private $$$ plugins requests.

@Steam: crazy770
@Discord: CrazY.#5317

Website | Channel


Last edited by CrazY.; 01-04-2018 at 05:42.
CrazY. is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 18:18.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode