Raised This Month: $89 Target: $400
 22% 

[TF2] Plugin to trigger Chat/Say to console commands


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
ph
AlliedModders Donor
Join Date: Mar 2006
Old 07-07-2019 , 06:36   [TF2] Plugin to trigger Chat/Say to console commands
Reply With Quote #1

I need someone to write a plugin to trigger key chat/say words into console commands.


Example:

Player in game chat/say: !rainbowme
In console, the command: sm_rainbowme is excuted for him.


This aviods the need for the player to get into console, then write sm_rainbowme.
Some players don't even know how to get into console.
__________________
ph is offline
Pan32
Member
Join Date: Dec 2010
Location: ?
Old 07-07-2019 , 10:55   Re: [TF2] Plugin to trigger Chat/Say to console commands
Reply With Quote #2

https://sm.alliedmods.net/new-api/co...ientSayCommand?

Last edited by Pan32; 07-07-2019 at 10:55.
Pan32 is offline
8guawong
AlliedModders Donor
Join Date: Dec 2013
Location: BlackMarke7
Old 07-07-2019 , 11:03   Re: [TF2] Plugin to trigger Chat/Say to console commands
Reply With Quote #3

Quote:
Originally Posted by ph View Post
I need someone to write a plugin to trigger key chat/say words into console commands.


Example:

Player in game chat/say: !rainbowme
In console, the command: sm_rainbowme is excuted for him.


This aviods the need for the player to get into console, then write sm_rainbowme.
Some players don't even know how to get into console.
why do you need to do this?
when you register console command with sm_rainbowme it already does that

!rainbowme in chat = sm_rainbowme in console
__________________
8guawong is offline
ThatOneGuy
Veteran Member
Join Date: Jul 2012
Location: Oregon, USA
Old 07-09-2019 , 21:18   Re: [TF2] Plugin to trigger Chat/Say to console commands
Reply With Quote #4

As others noted, it is pretty simple to add the command(s) yourself into plugins and recompile them. There are numerous guides/threads on these forums for doing so.

If you are looking for an option that allows using a cfg to add chat commands to execute client/server cmds, return messages, create menus, etc., I have one. PM me for details.

Quote:
Originally Posted by 8guawong View Post
why do you need to do this?
Sometimes other plugins dont register the cmds and the user may not want to recompile (or want to learn how). Additionally, some console commands are not SM commands from a plugin but can be executed on a client by the server.
__________________

Last edited by ThatOneGuy; 07-09-2019 at 21:18.
ThatOneGuy is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:02.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode