Raised This Month: $319 Target: $400
 79%   Almost there!

The Specialists - 3rd Party Bots help


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
RoboCop
AlliedModders Donor
Join Date: Dec 2010
Location: Dundee, Scotland
Old 02-04-2021 , 14:46   The Specialists - 3rd Party Bots help
Reply With Quote #1

Hello, I'm trying to figure out how to make RCBot work for TS v3 Linux server. Now sadly the default TS v3 Bots WON'T work for Linux servers, so I thought I'd made RCBot work for TS v3. The problem is how to allow the bots to use "menuselect" and "respawn" commands. I've been adding a script for bot_start.cpp in order for bots to prepare and spawn into the map, but I am not sure how or what is required to be added. This is what I got which was copied from HPB for DMC Mod:-

Code:
   else if (mod_id == TS_DLL)
   {
	   FakeClientCommand(pEdict, "menuselect", "1", "respawn");
	   
	   pBot->not_started = 0;
   }
I've also tried this instead of this simple line above, but no joy:-

Code:
else if (mod_id == TS_DLL)
   {
      if (pBot->start_action == MSG_TS_SELECT)  // menu select
      {
         pBot->start_action = MSG_TS_IDLE;  // switch back to idle

         /*if ((pBot->bot_class < 1) || (pBot->bot_class > 8))
            pBot->bot_class = -1;  // use random if invalid

         if (pBot->bot_class == -1)
            pBot->bot_class = RANDOM_LONG(1, 8);*/

         // select the class the bot wishes to use...
         if (pBot->bot_class == 1)
            strcpy(c_class, "1");
         /*else if (pBot->bot_class == 2)
            strcpy(c_class, "2");
         else if (pBot->bot_class == 3)
            strcpy(c_class, "3");
         else if (pBot->bot_class == 4)
            strcpy(c_class, "4");
         else if (pBot->bot_class == 5)
            strcpy(c_class, "5");
         else if (pBot->bot_class == 6)
            strcpy(c_class, "6");
         else
            strcpy(c_class, "7");*/

         FakeClientCommand(pEdict, "menuselect", c_class, "respawn");

         // bot has now joined the game (doesn't need to be started)
         pBot->not_started = 0;

         return;
      }
   }
If anyone knows or has any clues or tips let me know please.
__________________
vBulletin Webmaster Since 2001

Last edited by RoboCop; 02-05-2021 at 18:17. Reason: Additional Info
RoboCop is offline
Send a message via Skype™ to RoboCop
RoboCop
AlliedModders Donor
Join Date: Dec 2010
Location: Dundee, Scotland
Old 02-07-2021 , 20:18   Re: The Specialists - 3rd Party Bots help
Reply With Quote #2

Nevermind Cheeseh and tsmod guys helped and fixed it!
__________________
vBulletin Webmaster Since 2001
RoboCop is offline
Send a message via Skype™ to RoboCop
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:58.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode