Raised This Month: $75 Target: $400
 18% 

Verygames bad for 128 ?


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
Mikado
Senior Member
Join Date: Nov 2012
Location: don't know where :/
Old 07-17-2019 , 10:57   Verygames bad for 128 ?
Reply With Quote #1

Hello buddies,

i just got a server from verygames the one with cpu @ 4.2Ghz turbo something... they said there it can handle a 32 slots server @128ticks, but as it reachs +24 players there are var and sv spikes, it goes from 0.002 to 1.xxx 2 or even 3 var suddenly '-'

So if someone is using this host or had in the past, tell me if maybe i have a misconfigured something or just their 4.2Ghz cpu is weak.

Thank you
Mikado is offline
Undercloacked
Member
Join Date: Jun 2012
Old 07-17-2019 , 18:00   Re: Verygames bad for 128 ?
Reply With Quote #2

As far as I know the CPU speed can easily handle it, but it also depends on its brand and model. Make sure your rates are correct, check this: https://forums.alliedmods.net/showpo...STHP9J7JdgZS_k

If it still lags, try 100tick and 64tick. If performance improves, then apparently your server cannot handle 128tick.
__________________
Undercloacked is offline
Mikado
Senior Member
Join Date: Nov 2012
Location: don't know where :/
Old 07-17-2019 , 19:26   Re: Verygames bad for 128 ?
Reply With Quote #3

Thank's for answering, well im already using the right rates, i tried the 64 ticks it was fine not big var spikes the maximum was 1.xxx it never goes higher and red, but at 128 i have that problem, i asked the support for help they said go purshase the VQS offer something anyway it costs the double lol ...

but as i saw 4.2Ghz is supposed to handle a 32 players at 128 ticks, maybe they offer a lower speed or something that's why im asking if someone else did try this host and ran a 128ticks with
Mikado is offline
Undercloacked
Member
Join Date: Jun 2012
Old 07-18-2019 , 05:29   Re: Verygames bad for 128 ?
Reply With Quote #4

Quote:
Originally Posted by Mikado View Post
Thank's for answering, well im already using the right rates, i tried the 64 ticks it was fine not big var spikes the maximum was 1.xxx it never goes higher and red, but at 128 i have that problem, i asked the support for help they said go purshase the VQS offer something anyway it costs the double lol ...

but as i saw 4.2Ghz is supposed to handle a 32 players at 128 ticks, maybe they offer a lower speed or something that's why im asking if someone else did try this host and ran a 128ticks with
It can depend on the CPU model as well, but it may even not be the problem at all.
How about RAM? Do you have enough? SRCDS is known to have certain leaks.
Try also setting the "scrds.exe" at high priority in task manager if you haven't already. Not realtime, though.
__________________

Last edited by Undercloacked; 07-18-2019 at 05:31.
Undercloacked is offline
Mikado
Senior Member
Join Date: Nov 2012
Location: don't know where :/
Old 07-18-2019 , 05:55   Re: Verygames bad for 128 ?
Reply With Quote #5

Quote:
Originally Posted by Undercloacked View Post
It can depend on the CPU model as well, but it may even not be the problem at all.
How about RAM? Do you have enough? SRCDS is known to have certain leaks.
Try also setting the "scrds.exe" at high priority in task manager if you haven't already. Not realtime, though.
fo the CPU it's i7 - 6700k they said, and RAM 64Go + 30 Go SSD.

for the rest i can't manage them it's done by the host, plus it's linux not windows.
Mikado is offline
nguyenbaodanh
AlliedModders Donor
Join Date: Jun 2007
Location: HCMC, Vietnam
Old 07-22-2019 , 22:51   Re: Verygames bad for 128 ?
Reply With Quote #6

you running linux ?
as my experiences ... linux can only good below 22 slots. over 22 slots, it no more stable.
Windows server is working better over 22 slots.
I reinstall my server 4 times between linux and windows to test. Now I running windows server for 34 slots ....
__________________
nguyenbaodanh is offline
Mikado
Senior Member
Join Date: Nov 2012
Location: don't know where :/
Old 07-24-2019 , 16:29   Re: Verygames bad for 128 ?
Reply With Quote #7

It's a hosting with panel and stuff, i can't adjust OS Settings, and yeah it's running linux for sure they give to the server process a specific full core.
Mikado is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:43.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode