Raised This Month: $4 Target: $400
 1% 

Enable CSBOT legally by Whistler


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
laziboi72
Senior Member
Join Date: Aug 2009
Location: deathrun_temple
Old 02-06-2010 , 19:12   Enable CSBOT legally by Whistler
Reply With Quote #1

I was looking around on the forum about zbot and found many frusturated users that wanted to use bots but not podbot. I personally use podbot because they're awesome and zbots suck.

HOW TO INSTALL
-put the "csbot_enable_mm.dll" into "cstrike\ addons\metamod\csbot_enable_mm.dll"
-Then copy and paste this code: win32 addons\metamod\csbot_enable_mm.dll
into your metamod plugins.ini file

Quote:
Originally Posted by KWo
But Whistler (yapb bot developer) found a legal way to enable these bots in CS1.6. He is not patching the binaries (which would be illegal), but he is patching the memory to lie the original - not touched - mp.dll. Well - Valve probably doesn't like it, but there is no paragraph against that (otherwise patching the memory by CSDM module aganst this what Valve wanted as the original game behavior would be also illegal, btw).
I finally found the patch Whistler made and here it is.

DISCLAIMER
Quote:
This plugin can enable the official CS bot in Steam CS 1.6. It's only
tested in current version of CS.

You also need one file named BotProfile.db from the Condition Zero.
You can get this file from the Bots-United filebase (http://filebase.
bots-united.com), it's somewhere in the "Other Stuff" section, or
extract it from the Steam cache with a tool like GCFScape. Copy
it to your cstrike folder, then install Metamod and the plugin.

DISCLAIMER: NO illegal activities like reverse engineering, modifying
or distributing ANY proprietary software is done in this plugin.
Specially, NO PART OF CONDITION ZERO IS DISTRIBUTED ILLEGALLY HERE!!!

This plugin comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; use it at your own risk!

-Whistler
Attached Files
File Type: zip csbot_enable_mm.zip (33.0 KB, 1070 views)
__________________
Taking a break from modding dunno when i will be back

FAIL, RIGHT HERE

Last edited by Arkshine; 02-24-2016 at 10:09.
laziboi72 is offline
sabrioz
Senior Member
Join Date: Apr 2009
Old 02-06-2010 , 19:55   Re: Enable CZBOT legally by Whistler
Reply With Quote #2

so no need extra model and sound from CZ?

CZbot have hostage and radio sounds + hostage models and 2 player models (spetnaz, militia)

so this release don't need them anymore?

i will test it
thanks
sabrioz is offline
DruGzOG
Veteran Member
Join Date: Nov 2007
Location: Unknown
Old 02-06-2010 , 19:57   Re: Enable CZBOT legally by Whistler
Reply With Quote #3

Would you like to post a linux version?
__________________

Home of the AMX SUPER
Discord
DruGzOG is offline
Send a message via AIM to DruGzOG
P4rD0nM3
Veteran Member
Join Date: Feb 2006
Old 02-06-2010 , 20:33   Re: Enable CZBOT legally by Whistler
Reply With Quote #4

Hot patching? I personally think hot patching is border line.
P4rD0nM3 is offline
Jack86
Veteran Member
Join Date: Dec 2008
Location: Belgrade, Serbia
Old 02-06-2010 , 20:42   Re: Enable CZBOT legally by Whistler
Reply With Quote #5

Quote:
Originally Posted by DruGzOG View Post
Would you like to post a linux version?
+1
__________________

Jack86 is offline
DarkGod
SourceMod DarkCrab
Join Date: Jul 2007
Location: Sweden
Old 02-06-2010 , 21:06   Re: Enable CZBOT legally by Whistler
Reply With Quote #6

"You also need one file named BotProfile.db from the Condition Zero."

Shouldn't that make it illegal?
__________________
DarkGod is offline
Send a message via AIM to DarkGod Send a message via MSN to DarkGod
mattisbogus
Senior Member
Join Date: Jun 2009
Location: North Carolina, USA
Old 02-06-2010 , 21:42   Re: Enable CZBOT legally by Whistler
Reply With Quote #7

I don't see why BotProfile only holds settings for bot like name/skill etc. It says inside BotProfile you can edit to make your own if you want.
mattisbogus is offline
sabrioz
Senior Member
Join Date: Apr 2009
Old 02-07-2010 , 07:35   Re: Enable CZBOT legally by Whistler
Reply With Quote #8

tested..and the result is
game hang and crash..
so sad
sabrioz is offline
KadiR
Unnecessary Member
Join Date: Aug 2008
Location: Zürich / Switzerland
Old 02-07-2010 , 07:41   Re: Enable CZBOT legally by Whistler
Reply With Quote #9

Quote:
Originally Posted by sabrioz View Post
tested..and the result is
game hang and crash..
so sad
Which OS did you use?
KadiR is offline
sabrioz
Senior Member
Join Date: Apr 2009
Old 02-07-2010 , 07:46   Re: Enable CZBOT legally by Whistler
Reply With Quote #10

Quote:
Originally Posted by KadiR View Post
Which OS did you use?
OS : Win XP SP3
Processor : AMD Athlon x2 AM3 (2.81Ghz)
RAM : 2.5G
V.Card : Gforce 9600GT

did i miss something..needed file or something else..
sabrioz is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:49.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode