Raised This Month: $170 Target: $400
 42% 

[L4D2] Question about l4dtoolz and l4d2downtown


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
hoanganh81097
Member
Join Date: Apr 2016
Old 08-21-2018 , 22:51   [L4D2] Question about l4dtoolz and l4d2downtown
Reply With Quote #1

As a topic, what exactly is the difference between l4dtoolz and l4d2downtown ?. Can i use both version in server ?

Last edited by hoanganh81097; 08-21-2018 at 22:51.
hoanganh81097 is offline
Crasher_3637
AlliedModders Donor
Join Date: May 2012
Old 08-22-2018 , 02:56   Re: [L4D2] Question about l4dtoolz and l4d2downtown
Reply With Quote #2

I use both.
__________________
AFK like JFK
Crasher_3637 is offline
Spirit_12
Veteran Member
Join Date: Dec 2012
Location: Toronto, CA
Old 08-22-2018 , 04:10   Re: [L4D2] Question about l4dtoolz and l4d2downtown
Reply With Quote #3

In its current state L4DToolz is used to increase your server slots, while L4Downtown2 is used for native calls. Personal opinion, I would like to get done with L4Downtown2 by switching its functions to SDKCalls and DHooks Detours.
__________________
Spirit_12 is offline
hoanganh81097
Member
Join Date: Apr 2016
Old 08-22-2018 , 09:10   Re: [L4D2] Question about l4dtoolz and l4d2downtown
Reply With Quote #4

Quote:
Originally Posted by Spirit_12 View Post
In its current state L4DToolz is used to increase your server slots, while L4Downtown2 is used for native calls. Personal opinion, I would like to get done with L4Downtown2 by switching its functions to SDKCalls and DHooks Detours.
thank you, what is your version you used ?. I used l4d2downtown 0.5.2 and got error [LEFT4DOWNTOWN] Detour -- Could not find DifficultyChanged signature
[LEFT4DOWNTOWN] Detour -- Could not find address for detour
hoanganh81097 is offline
Lux
Veteran Member
Join Date: Jan 2015
Location: Brexit
Old 08-22-2018 , 09:34   Re: [L4D2] Question about l4dtoolz and l4d2downtown
Reply With Quote #5

Quote:
Originally Posted by hoanganh81097 View Post
thank you, what is your version you used ?. I used l4d2downtown 0.5.2 and got error [LEFT4DOWNTOWN] Detour -- Could not find DifficultyChanged signature
[LEFT4DOWNTOWN] Detour -- Could not find address for detour
Looks like the gamedata is out of date for you left4downtown
Dunno try spirit12's downtown gamedata and/or downtown from there too
https://github.com/Satanic-Spirit/Le...aster/gamedata
__________________
Lux is offline
hoanganh81097
Member
Join Date: Apr 2016
Old 08-22-2018 , 09:45   Re: [L4D2] Question about l4dtoolz and l4d2downtown
Reply With Quote #6

Quote:
Originally Posted by Lux View Post
Looks like the gamedata is out of date for you left4downtown
Dunno try spirit12's downtown gamedata and/or downtown from there too
https://github.com/Satanic-Spirit/Le...aster/gamedata
still got that error. Do i have to replace extensions ?

Last edited by hoanganh81097; 08-22-2018 at 09:46.
hoanganh81097 is offline
Spirit_12
Veteran Member
Join Date: Dec 2012
Location: Toronto, CA
Old 08-22-2018 , 12:28   Re: [L4D2] Question about l4dtoolz and l4d2downtown
Reply With Quote #7

Quote:
Originally Posted by hoanganh81097 View Post
still got that error. Do i have to replace extensions ?
That error is not a big deal, as that is a very rare function. What plugins are you using that require L4Downtown2?
__________________
Spirit_12 is offline
hoanganh81097
Member
Join Date: Apr 2016
Old 08-22-2018 , 14:03   Re: [L4D2] Question about l4dtoolz and l4d2downtown
Reply With Quote #8

Quote:
Originally Posted by Spirit_12 View Post
That error is not a big deal, as that is a very rare function. What plugins are you using that require L4Downtown2?
No plugins . But when i used l4dsuperversus 1.8.1 to spawn more SI. Without l4d2downtown is not working ( no error but not working for spawn more SI)

Last edited by hoanganh81097; 08-22-2018 at 14:07.
hoanganh81097 is offline
Spirit_12
Veteran Member
Join Date: Dec 2012
Location: Toronto, CA
Old 08-22-2018 , 17:13   Re: [L4D2] Question about l4dtoolz and l4d2downtown
Reply With Quote #9

I didn't have time to test this one, but it should work unless I royally screwed up. You required only one function out of Downtown for l4d2_SuperVersus.

PHP Code:
forward Action L4D_OnGetScriptValueInt(const char[] keyint &retVal); 
I just stripped that one function and made it into a plugin with Dhooks Detour extension. Dhooks Detour is a newer extension that is being maintained, so I plan on using this in most of my plugins.

You cannot miss out on extension if you are running Linux due to ConVar buffer overflow issue.


Install instructions:
  • Upload the plugin.
  • Upload the Gamedata.
  • Install the DHooksDetour Extension

Dhooks Detour
Attached Files
File Type: txt l4d2_OnGetScriptValueInt.txt (1.5 KB, 15 views)
File Type: sp Get Plugin or Get Source (l4d2_OnGetScriptValueInt.sp - 14 views - 2.3 KB)
__________________

Last edited by Spirit_12; 08-22-2018 at 18:23.
Spirit_12 is offline
hoanganh81097
Member
Join Date: Apr 2016
Old 08-22-2018 , 17:44   Re: [L4D2] Question about l4dtoolz and l4d2downtown
Reply With Quote #10

Thank you, but im running Window . And got this
hoanganh81097 is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 23:27.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode