Raised This Month: $ Target: $400
 0% 

[CS] Player Models API 1.2


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
LordKowen
Member
Join Date: Sep 2009
Location: Spain
Old 06-07-2012 , 15:36   Re: [CS] Player Models API 1.0
Reply With Quote #11

Quote:
Originally Posted by MeRcyLeZZ View Post
You mean VALVe patched CS to prevent svc_bad? Well I did my testing back in 2008, on a 32 slots server which was constantly full, and changing all player models instantly after round start would give svc_bad kicks like 90% of the time. Also, this only happened online, testing locally with bots wouldn't cause any kicks.
That's right... Mercylezz is right Arkshine. In my old Zombie Plague server I had some SVC_BAD kicks... some like "reliable channel overflowed" if I remember correctly. I had a sucessfull ZP server along two years (the first ZP server in Spain ), and I test it on differents dedicated servers. More powerfull dedicated needs less delay on model change, but the only real solution I'd found was decrease slots 32 to 28. But the way, there was not a common error on ZP.

In december 2010 I started a Furien mod server, and using Connors "Players Models" plugin I discovered the hell of SVC_BAD errors. Using only one custom model for CT and TT, always got kicks when server had 26 players... I dont remember exactly if 24 or 26, but the error was systematic when servers fills up, believe me.

Other communitys who haves Furien servers and use Player Models chose to decrease slots, or set custom models only on Furiens (Terrorist team), and not on CT, for avoid the players got kicked.

I'd solved the problem with the Mercylezz tutorial: http://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=69386 making my own "player models" plugin. The only bad on round start, its sometimes 'Gordon Freeman' appears for an instant, shaking with terrible spasms... hahaha. But only few seconds before model changes again... Probably I made a mistake following the tutorial, but server works perfectly when filled with players, so I let it go.

P.S: Sorry for my bad english.

[ES] P.S: Mercylezz un placer verte de nuevo en acción capo ;)
__________________

Last edited by LordKowen; 06-07-2012 at 15:52.
LordKowen is offline
Arkshine
AMX Mod X Plugin Approver
Join Date: Oct 2005
Old 06-07-2012 , 15:44   Re: [CS] Player Models API 1.2
Reply With Quote #12

Are you sure the problem was not related to the team changes ? The way of Players Models is the same as CS uses, so I doubt the problem is about the model, but more the team change where it's knows to generate such errors on massive change.
__________________

Last edited by Arkshine; 06-07-2012 at 15:45.
Arkshine is offline
LordKowen
Member
Join Date: Sep 2009
Location: Spain
Old 06-07-2012 , 15:59   Re: [CS] Player Models API 1.2
Reply With Quote #13

Quote:
Originally Posted by Arkshine View Post
Are you sure the problem was not related to the team changes ? The way of Players Models is the same as CS uses, so I doubt the problem is about the model, but more the team change where it's knows to generate such errors on massive change.
Yes, sure. The problem came when players change his models on team change, when my server had about 24-26 players or more, some players got kicked. So I think the delay on massive model change solves this problem.

Maybe I havent understood the question of your argument. If so, I apologize.
__________________

Last edited by LordKowen; 06-07-2012 at 16:04.
LordKowen is offline
Arkshine
AMX Mod X Plugin Approver
Join Date: Oct 2005
Old 06-07-2012 , 16:12   Re: [CS] Player Models API 1.2
Reply With Quote #14

No, what I meant is : model change and team change are two different matters, and both, if using the conventional way (the cs_ natives) to do a massive change, will result in such error. That's why PlayerModel plugin or CS Team Changer module, exist. For me, that's not a model problem if you were using the conventional way to change team massively.
__________________

Last edited by Arkshine; 06-07-2012 at 16:12.
Arkshine is offline
LordKowen
Member
Join Date: Sep 2009
Location: Spain
Old 06-07-2012 , 23:44   Re: [CS] Player Models API 1.2
Reply With Quote #15

Quote:
Originally Posted by Arkshine View Post
No, what I meant is : model change and team change are two different matters, and both, if using the conventional way (the cs_ natives) to do a massive change, will result in such error. That's why PlayerModel plugin or CS Team Changer module, exist. For me, that's not a model problem if you were using the conventional way to change team massively.
Oh, now I get it !!!

Connor's 'Players Models' plugin uses fakemeta instead cs_ native, so you say the problem of SVC_BAD errors is due to other things (e.g. massive team change), and a delay between every model change on massive change isn't needed for prevent that problem. I'm a bit skeptical of that claim, but I'll research about that (if I have any other oportunity in the future, because need enough people ingame for test).

Just now I remembered that Connor's Furien Mod didn't incoporate a change-team when Furiens lose... so, the Furiens aren't always stay on Terrorist team. I had to do a plugin for change-team. Just now I open it to see if I used cs_ natives... and... yes.

(This code go into a function called when CT or TT wins, by a 'SendAudio' event)

Code:
new iPlayers[MAX_PLAYERS], iNum, id

get_players(iPlayers, iNum)

for(new i; i<iNum; i++) {

        id = iPlayers[i]

        switch( cs_get_user_team(id) )
        {
            case CS_TEAM_T:
            {
                cs_set_user_team(id, CS_TEAM_CT, CS_CT_GIGN)
            }
            case CS_TEAM_CT:
            {
                cs_set_user_team(id, CS_TEAM_T, CS_T_LEET)
            }
        }
    }
Are you saying that if I used fakemeta (or other), maybe I would have solved much errors? or is strictly necessary the 'CS Team Changer' module?

Anyway, to stop that SVC_BAD errors, my temporal solution was use custom models only for Furiens (terrorist team) on 'Player Models' plugin, and since I made my own 'Player Model' plugin with Mercylezz guide, I never saw more systematic SVC_BAD kicks when the server fills up. I had problems with other plugins using cs_ natives, and I used fm_ to solve it (or hamsanwich), but I never think a simply team-change can be the cause of that errors (so I not let the plugin in debug mode after I have seen it works well). Anyway, thanks for the info Arkshine, I'll use that module on future servers, optimizing and prevent is always good thing.

But the fact is that with Mercylezz method, you can prevent SVC_BAD kicks when you have a server with much players, and ALL changes his team at the same time (with conventional method or not), and therefore all players changes to another custom model. And there is the ONLY solution I was found, because 'CS Team Changer module' didn't exists until August 2011... precisely the date when my community was dissolved and all servers closed... too late solution for me.

By the way, I didn't say that problem was due to Connor's 'Model Player' plugin. I know it's perfectly working (otherwise the plugin would not be approved). I never thought the problem was the plugin itself... I'm sorry if I implied that in my words. I simply thought would be something like HL or CS core doesn't support certain "massive" changes like this (change all teams+models on <X amount> players at same time). I deduced that because the 'Model Players' change the models when the game announces who's the winner team (not due to SendAudio event, but my custom plugin change teams one by one in that moment, so models change too). I think it's good idea to separate both functions, and ABOVE ALL, put a delay between each change (I had supposed that's the point what finally fixes the problem).

Do the change-model on round start is rather a aesthetics matter (at least on Zombie Plague I think it's much better at begin of the round, and in Furien mod you can still killing when the time is over or when the C4 explodes/deactivates in de_maps... can be confusing and much players attacks his teammates)... and you know... It's impossible to do the team change on event roundstart without killing them (well, it's possible but much difficult if you want to asign the team respawn zones, or team abilities, etc.)... so in both mods I preffer the Mercylezz method, but If it's possible without delay, much better!!!

P.S: Sorry for my mega-post, and for my poor english. I hope I explained well. It's only my opinion based on my experience. ;)
__________________

Last edited by LordKowen; 06-08-2012 at 00:41.
LordKowen is offline
Old 06-08-2012, 00:22
LordKowen
This message has been deleted by LordKowen. Reason: error double post
yokomo
Surprise Ascot!
Join Date: May 2010
Old 06-08-2012 , 00:39   Re: [CS] Player Models API 1.2
Reply With Quote #16

Yup it's still need to add delay for model changes see http://forums.alliedmods.net/showpos...postcount=3902
__________________
Hi, 7 years ago i run nosteam servers and i support nosteam community. So please ban me. Thank you legitmodders.
yokomo is offline
LordKowen
Member
Join Date: Sep 2009
Location: Spain
Old 06-08-2012 , 01:04   Re: [CS] Player Models API 1.2
Reply With Quote #17



Reliable chan..............? YYAAAARRRRGGHHH!!!!

Leave this server, the power of JC compels you !!!
__________________

Last edited by LordKowen; 06-08-2012 at 05:24. Reason: URGE TO KILL RISING.........
LordKowen is offline
abybaddi009
New Member
Join Date: Sep 2012
Location: India
Old 09-25-2012 , 10:17   Re: [CS] Problem
Reply With Quote #18

I used this API to add models into the plugin, compiles fine, after loading it on server the status of the plugin is Bad load. Help please?
Attached Files
File Type: sma Get Plugin or Get Source (super_player2.0Beta4.sma - 901 views - 7.2 KB)
abybaddi009 is offline
YamiKaitou
Has a lovely bunch of coconuts
Join Date: Apr 2006
Location: Texas
Old 09-26-2012 , 07:44   Re: [CS] Player Models API 1.2
Reply With Quote #19

And what is the reason it is giving for the bad load?
__________________
ProjectYami Laboratories

I do not browse the forums regularly anymore. If you need me for anything (asking questions or anything else), then PM me (be descriptive in your PM, message containing only a link to a thread will be ignored).
YamiKaitou is offline
[email protected]
Veteran Member
Join Date: Jan 2010
Location: Russia, Ivanovo
Old 07-05-2014 , 12:19   Re: [CS] Player Models API 1.2
Reply With Quote #20

That API has bug with change models: player can set the model corresponding to the selected class (if the class is not selected, the class will be urban).
I use this code to test bug:
PHP Code:
#include <amxmodx>
#include <cs_player_models_api>

public client_putinserver(iClient) {
    
cs_set_player_model(iClient"vip");

What we need to do:
  1. Join team and select class (for example sas)
  2. Spawn
  3. Switch third person view. (for see your model)
  4. Write to the console: setinfo model sas (the selected class)
  5. PROFIT
You need hook ClientUserInfoChanged to fix that bug.

If player sets the key "model" in setinfo for the selected class, the game doesn't call SetClientKeyValue.

CBasePlayer::SetPlayerModel code (it called from ClientUserInfoChanged):
PHP Code:
void CBasePlayer::SetPlayerModel(BOOL HasC4)
{
    
char *infobuffer;
    
char *model;

    if (
m_iTeam == TEAM_CT)
    {
        switch (
m_iModelName)
        {
            default:
            case 
CLASS_URBANmodel "urban"; break;
            case 
CLASS_GSG9model "gsg9"; break;
            case 
CLASS_SASmodel "sas"; break;
            case 
CLASS_GIGNmodel "gign"; break;
            case 
CLASS_VIPmodel "vip"; break;
        }
    }
    else if (
m_iTeam == TEAM_TERRORIST)
    {
        switch (
m_iModelName)
        {
            default:
            case 
CLASS_TERRORmodel "terror"; break;
            case 
CLASS_LEETmodel "leet"; break;
            case 
CLASS_ARCTICmodel "arctic"; break;
            case 
CLASS_GUERILLAmodel "guerilla"; break;
        }
    }
    else
        
model "urban";

    
infobuffer g_engfuncs.pfnGetInfoKeyBuffer(edict());

    if (
strcmp(g_engfuncs.pfnInfoKeyValue(infobuffer"model"), model))
        
g_engfuncs.pfnSetClientKeyValue(entindex(), infobuffer"model"model);

__________________

Last edited by [email protected]; 07-05-2014 at 12:22.
PRoSToTeM@ is offline
Send a message via ICQ to PRoSToTeM@ Send a message via Skype™ to PRoSToTeM@
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:48.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode