Raised This Month: $ Target: $400
 0% 

need help with transition zombie spawn fix plugin


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
A1ena
Junior Member
Join Date: Jun 2021
Old 01-18-2022 , 14:18   need help with transition zombie spawn fix plugin
Reply With Quote #1

hi, can anyone help me make this work for l4d1? i have this spamming in console when players load in slow "could not find a XX spawn position in 5 tries." i'm a noobie about all this stuff, i don't know much about coding to figure this out.

https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=333351
A1ena is offline
sorallll
Senior Member
Join Date: Oct 2018
Old 01-20-2022 , 07:23   Re: need help with transition zombie spawn fix plugin
Reply With Quote #2

try this version
Please give me feedback if this version works
L4D signature from Psykotikism
Attached Files
File Type: sp Get Plugin or Get Source (transitionzombiespawnfix.sp - 16 views - 2.7 KB)
File Type: txt transitionzombiespawnfix.txt (3.0 KB, 17 views)
sorallll is offline
A1ena
Junior Member
Join Date: Jun 2021
Old 01-20-2022 , 22:25   Re: need help with transition zombie spawn fix plugin
Reply With Quote #3

I tested it out and it seems to crash the server after leaving the saferoom. I don't see anything in the error logs about it.
A1ena is offline
HarryPotter
Veteran Member
Join Date: Sep 2017
Location: Taiwan, Taipei
Old 01-22-2022 , 06:52   Re: need help with transition zombie spawn fix plugin
Reply With Quote #4

Quote:
Originally Posted by A1ena View Post
I tested it out and it seems to crash the server after leaving the saferoom. I don't see anything in the error logs about it.

I tested in l4d1 windows/linux server, they both work and no crash no error.
what is your l4d1 build version?
PHP Code:
Version 1.0.4.0 (left4dead)
Exe build14:50:19 Jul 13 2021 (8284) (500
__________________
HarryPotter is offline
Dragokas
Veteran Member
Join Date: Nov 2017
Location: Ukraine
Old 01-22-2022 , 18:11   Re: need help with transition zombie spawn fix plugin
Reply With Quote #5

No offense, but I would be very careful to install such "fix".
If I understand correctly, that "fix" is just preventing engine from knowing is CDirector::IsInTransition, when map transition happens. What is a reason to unlock? I think L4D devs done it by intention to prevent entities from been spawned after map ends. Might cause bad things.
Correct me please, if I'm not right about what IsInTransition function is about.
__________________
Expert of CMD/VBS/VB6. Malware analyst. L4D fun (Bloody Witch)
[My plugins] [My tools] [GitHub] [Articles] [Donate]
Dragokas is offline
A1ena
Junior Member
Join Date: Jun 2021
Old 01-23-2022 , 00:49   Re: need help with transition zombie spawn fix plugin
Reply With Quote #6

Quote:
Originally Posted by HarryPotter View Post
I tested in l4d1 windows/linux server, they both work and no crash no error.
what is your l4d1 build version?
PHP Code:
Version 1.0.4.0 (left4dead)
Exe build14:50:19 Jul 13 2021 (8284) (500
Version 1.0.4.0 (left4dead)
Exe build: 14:16:39 Jul 13 2021 (8284) (500)

Quote:
Originally Posted by Dragokas
No offense, but I would be very careful to install such "fix".
If I understand correctly, that "fix" is just preventing engine from knowing is CDirector::IsInTransition, when map transition happens. What is a reason to unlock? I think L4D devs done it by intention to prevent entities from been spawned after map ends. Might cause bad things.
Correct me please, if I'm not right about what IsInTransition function is about.
I guess I don't really need the fix. I was just wondering if I could prevent players from getting stuck on finales sometimes. When that "could not find a XX spawn position in 5 tries." spams in console while someone is stuck/loading in and use the radio to call for rescue then nothing is spawning in and they are all stuck there with no rescue coming. I think I might try your "Wait Connection" plugin to delay them from rushing out so quickly and probably have "kick load stuckers" plugin kick out the stuck players quicker.
A1ena is offline
Dragokas
Veteran Member
Join Date: Nov 2017
Location: Ukraine
Old 01-23-2022 , 08:41   Re: need help with transition zombie spawn fix plugin
Reply With Quote #7

What maps the problem persists on?

It's not something easily could be solved in L4D1. Both mentioned plugins has no relation to infected. Why do you think this case is related to survivors?
* For L4D2 I wrote [L4D2] Finale Stage hanging fix (finale tank fix), but there no backward port due to different stages system implementation in L4D1.
As temporarily walkaround, try to use !slayall command from DevCmds which aimed to kill every infected on the map.
Also, sometimes manual spawning the tank helps.

Tell us if killing infected solve the issue.
__________________
Expert of CMD/VBS/VB6. Malware analyst. L4D fun (Bloody Witch)
[My plugins] [My tools] [GitHub] [Articles] [Donate]

Last edited by Dragokas; 01-23-2022 at 08:48.
Dragokas is offline
A1ena
Junior Member
Join Date: Jun 2021
Old 01-23-2022 , 11:42   Re: need help with transition zombie spawn fix plugin
Reply With Quote #8

Problem is there are no SI spawning at all when they are stuck loading. It happen twice during a finale, nothing was spawning in and they all just stuck there running around. No admins were around. So they eventually just end up leaving to get the server to restart.
A1ena is offline
cravenge
Veteran Member
Join Date: Nov 2015
Location: Middle of Nowhere
Old 01-23-2022 , 13:44   Re: need help with transition zombie spawn fix plugin
Reply With Quote #9

Ah yes, this bug exists in both games. It doesn't just happen on finales only but also on every map as long as there's that one client or more who is/are still transitioning when the others who have already loaded leave the saferoom.
cravenge is offline
Dragokas
Veteran Member
Join Date: Nov 2017
Location: Ukraine
Old 01-23-2022 , 17:52   Re: need help with transition zombie spawn fix plugin
Reply With Quote #10

I don't think this one has something related to transition.
I met same bug when I tested the server alone just after restarting.
I bet it is a case with a navigation and specific of faultly and constant selection of the same unsuitable nav zone.
__________________
Expert of CMD/VBS/VB6. Malware analyst. L4D fun (Bloody Witch)
[My plugins] [My tools] [GitHub] [Articles] [Donate]
Dragokas is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 23:52.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode