Raised This Month: $71 Target: $400
 17% 

How do I change the maximum player on the server?


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
mr_cock
Member
Join Date: Sep 2018
Old 10-17-2018 , 21:48   How do I change the maximum player on the server?
Reply With Quote #1

When I play this hide and seek map on my server:

https://steamcommunity.com/sharedfil.../?id=748901104

The maximum amount of player in each team can only be 2, the rest of us has to join spectators.

I tried changing the command "maxplayers" but it didnt help.

When trying to add bots I get this error:

Could not add bot to the game: The game is full


Also tried this:
] -maxplayers_override 20
Unknown command: -maxplayers_override

Last edited by mr_cock; 10-17-2018 at 21:52.
mr_cock is offline
yodog
Junior Member
Join Date: Oct 2018
Old 10-17-2018 , 23:31   Re: How do I change the maximum player on the server?
Reply With Quote #2

You add:

-maxplayers_override 20



to the commandline.


My commandline looks like this:

-game csgo -console -condebug -usercon +game_type 0 +game_mode 1 -maxplayers_override 20 +exec server.cfg +mapgroup mg_active +map "am_grass2" -ip 160.202.164.31 -port 27058 -steamport 27058 -tickrate 128 +tv_port 28058 +sv_clockcorrection_msecs 15 +rcon_password "password" -nobots -steamport #####
yodog is offline
mr_cock
Member
Join Date: Sep 2018
Old 10-18-2018 , 11:08   Re: How do I change the maximum player on the server?
Reply With Quote #3

Im using dathost as host where I dont have a command line.

Can I write it in my gamemode_competitive_server.cfg?
mr_cock is offline
asherkin
SourceMod Developer
Join Date: Aug 2009
Location: OnGameFrame()
Old 10-18-2018 , 12:25   Re: How do I change the maximum player on the server?
Reply With Quote #4

Your map doesn't have enough spawn points.
__________________
asherkin is offline
Bacardi
Veteran Member
Join Date: Jan 2010
Location: mom's basement
Old 10-18-2018 , 16:11   Re: How do I change the maximum player on the server?
Reply With Quote #5

Quote:
Originally Posted by mr_cock View Post
Im using dathost as host where I dont have a command line.

Can I write it in my gamemode_competitive_server.cfg?
Maybe there is reason, why host not allow you add launch parameter, have you think about that ?
Or are you allowed freely change server max player count ?

*edit
1 slot cost 0.99€/month
__________________

Last edited by Bacardi; 10-18-2018 at 16:15.
Bacardi is offline
mr_cock
Member
Join Date: Sep 2018
Old 10-18-2018 , 16:26   Re: How do I change the maximum player on the server?
Reply With Quote #6

thank you asherkin
mr_cock is offline
mlov420
Senior Member
Join Date: May 2013
Old 10-22-2018 , 08:10   Re: How do I change the maximum player on the server?
Reply With Quote #7

You can add the line sv_visiblemaxplayers "#" to your game mode config and it will adjust the player count of your server, instead of having to change the command line. 10 player slot example:

sv_visiblemaxplayers 10

I should note that if you are renting single game servers by the slot, and you set this number to exceed the number of slots you pay for, most hosted servers like that will auto-shutdown/restart if the sold number of player slots is exceeded by connected players for more than a couple minutes.
mlov420 is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:40.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode