Raised This Month: $48 Target: $400
 12% 

Solved High var after system upgrade


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
Nerus
Senior Member
Join Date: Aug 2010
Location: Poland
Old 09-16-2018 , 08:38   High var after system upgrade
Reply With Quote #1

Hi,

I have problem with high var in game.

Currently server runs on Ubuntu 18.04 after update with kernel 4.15.0-34-generic updated from Ubuntu 16.

CPU: Xeon E5630v2@2.53GHz

Server: 5v5 + sects (20 slots)

Any idea?

Last edited by Nerus; 09-17-2018 at 11:11. Reason: Solved
Nerus is offline
ghostofmybrain
Veteran Member
Join Date: Mar 2010
Old 09-16-2018 , 09:35   Re: High var after system upgrade
Reply With Quote #2

You had low variance on that CPU before updating? I imagine the only way to do that would be with some CPU tweaks (if it's 128 tick). Did the update revert some CPU settings?
__________________
Boycott ESEA
My servers
ghostofmybrain is offline
asdfxD
Veteran Member
Join Date: Apr 2011
Old 09-16-2018 , 10:49   Re: High var after system upgrade
Reply With Quote #3

i see this with 4.15. on ubuntu 16.04. aswell, so i switched back to 4.13.0-41 which was good.

Last edited by asdfxD; 09-16-2018 at 11:22.
asdfxD is offline
Nerus
Senior Member
Join Date: Aug 2010
Location: Poland
Old 09-16-2018 , 18:11   Re: High var after system upgrade
Reply With Quote #4

Quote:
Originally Posted by ghostofmybrain View Post
You had low variance on that CPU before updating? I imagine the only way to do that would be with some CPU tweaks (if it's 128 tick). Did the update revert some CPU settings?
Yes it is 128 tickrate server, after unloading plugins I head same problem with high var's.

Quote:
Originally Posted by asdfxD View Post
i see this with 4.15. on ubuntu 16.04. aswell, so i switched back to 4.13.0-41 which was good.
Question is what affect on var's in this kernel version, maybe we can manually change values before compilation to fix it.


P.S. Maybe the problem is with ondemand service ?

PHP Code:
sudo update-rc.d ondemand disable 
UPDTAE: Currently I don't have anymore of this problem, it was my client side connection problem.

Last edited by Nerus; 09-17-2018 at 11:10. Reason: UPDATE
Nerus is offline
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 00:32.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode