Raised This Month: $32 Target: $400
 8% 

Server Rate problem


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author Message
SeriousSam
Senior Member
Join Date: Aug 2009
Location: Bulgaria
Old 10-03-2009 , 10:18   Server Rate problem
Reply With Quote #1

I have a C2D @ 2.6GHz with ram: 2x2GB DDR2 800mhz and video sapphire hd4850 512mb. I run a classic cs 1.6 dedicated server under win xp professional. My internet connection has 48 mbps download and 20 mbps upload bandwidth.

In the server's server.cfg I have these rate settings:
sv_minrate 0
sv_maxrate 30000
sv_minupdaterate 0
sv_maxupdaterate 100
fps_max 600

And in my client's userconfig.cfg I have:
rate "30000"
cl_updaterate "100"
cl_cmdrate "100"

The server starts in console with -tickrate 100 and -maxplayers 32.

Here is the problem, when I start a localhost with same settings I have no problems, but when I start the dedicated server and enter it, well, mostly no problems, but I have one and its very annoying: with the weapon FN P90 (B-3-4) if I spectate someone that uses it, it works fine, but when I buy it and shoot it in full auto, most of the shots look like they get skipped - no sound, no muzzle flash, no bullet hole on the wall, and when I empty the whole clip, it's like Ive shot 5-6 bullets only, but it still kills as it should.

When I lower cl_updaterate "100" and cl_cmdrate "100" to their default values - cl_updaterate "20" and cl_cmdrate "30" it works just fine. I havent asked if anyone else in the server experiences that problem. Any ideas?
__________________

Last edited by SeriousSam; 10-03-2009 at 10:24.
SeriousSam is offline
Send a message via Skype™ to SeriousSam
moosewanted
Member
Join Date: May 2009
Old 10-03-2009 , 14:19   Re: Server Rate problem
Reply With Quote #2

For a start, fps_max 600 is a client command

sys_ticrate defines the server fps

most professional gaming servers these days use 1200 to 2500 ticrate
moosewanted is offline
superang
Senior Member
Join Date: Apr 2009
Location: Portugal
Old 10-03-2009 , 17:59   Re: Server Rate problem
Reply With Quote #3

Use This Config
Code:
//Rates And FPS
sv_maxrate "25000"
sv_maxupdaterate "101"
sv_minupdaterate "0"
sv_minrate "0"
fps_max "999"

//Booster [MUST USE]
sys_ticrate "768"
booster_autofps "0"
booster_cpu_enabled "0"
booster_cpu_floor "100"
booster_cpu_mminc "2"
booster_cpu_mmmax "10"
booster_cpu_mmmin "8"
booster_cpu_quiettime "0"
booster_cpu_spikelevel "100"
booster_cpu_spikemax "10"
booster_force_systicrate "768"
booster_lite_extra_sleep_frequency "0"
booster_lite_mode "0"
booster_minsleepms "10"
I think that should be enough.

Last edited by superang; 10-03-2009 at 18:02.
superang is offline
Send a message via MSN to superang
sweet
Senior Member
Join Date: May 2009
Old 10-04-2009 , 00:30   Re: Server Rate problem
Reply With Quote #4

Too high a sv_maxupdaterate will cause server instablity. Go here to find out your upload speed, then go here to find your rates. Too low sv_maxupdaterate makes the gameplay really choppy.
sweet is offline
superang
Senior Member
Join Date: Apr 2009
Location: Portugal
Old 10-04-2009 , 04:40   Re: Server Rate problem
Reply With Quote #5

nope, with 20mgs upload the value "101" is good
__________________
superang is offline
Send a message via MSN to superang
sweet
Senior Member
Join Date: May 2009
Old 10-04-2009 , 05:32   Re: Server Rate problem
Reply With Quote #6

Woops, I did not see the first post. Damn, his system is good. Anyway thats a general advice.
sweet is offline
SeriousSam
Senior Member
Join Date: Aug 2009
Location: Bulgaria
Old 10-04-2009 , 08:33   Re: Server Rate problem
Reply With Quote #7

I think I solved it but I havent done enough testing to be sure, but I added sys_ticrate 1000 and I removed the bots (I had bots to fill in when there are not enough players) because they seem to get bugs at higher sys_ticrate, then I saw a post that tells if I run windows media player I can get higher server fps then 64, and It now stays at around 512, and so far the P90 gun shoots corectly with cl_updaterate 100 and cl_cmdrate 100

Quote:
Originally Posted by sweet View Post
Damn, his system is good.
I got the pc a year ago for about $650 and my internet costs about $10 a month Crysis runs at about 30 fps at very high and 1280x1024
__________________

Last edited by SeriousSam; 10-04-2009 at 08:40.
SeriousSam is offline
Send a message via Skype™ to SeriousSam
ehha
SourceMod Donor
Join Date: Apr 2006
Location: Sibiu
Old 10-04-2009 , 10:09   Re: Server Rate problem
Reply With Quote #8

Quote:
Originally Posted by moosewanted View Post
For a start, fps_max 600 is a client command

sys_ticrate defines the server fps

most professional gaming servers these days use 1200 to 2500 ticrate
sys_ticrate
default 100
min 0
max 1000
type integer
server side

This command sets the maximum “frames” per second the server can calculate.
__________________
ehha is offline
Flasher
Senior Member
Join Date: Apr 2008
Old 10-07-2009 , 12:41   Re: Server Rate problem
Reply With Quote #9

SeriousSam, do you running dedicated server and client on the same machine?
If so, then set higher priority to server.
Flasher is offline
SeriousSam
Senior Member
Join Date: Aug 2009
Location: Bulgaria
Old 10-08-2009 , 11:59   Re: Server Rate problem
Reply With Quote #10

I do run server and client on same machine, and I do give a high priority to hlds.exe
__________________
SeriousSam is offline
Send a message via Skype™ to SeriousSam
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 14:31.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode