Raised This Month: $94 Target: $400
 23% 

Saving Origins 1.0 (Drak)


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Plugin Info:     Modification:   ALL        Category:   Admin Commands        Approver:   Xanimos (85)
BlackMilk
Veteran Member
Join Date: Jun 2007
Old 07-03-2007 , 10:36   Saving Origins 1.0 (Drak)
Reply With Quote #1

Saving Origins 1.0 by Drak

What does it do?
This plugin allows you to save the coordinates of your current position (ingame ofcourse) to an .ini file along with a comment that you can input yourself. Every entry is listed below the previous one in the .ini file.
The mapname of the map you were in when you executed the command is also noted at the beginning of the entry (automatically).

What's the use of it?
Requested (by me) so one can quickly "write down" coordinates to use with mods and plugins such as CSDM and Rune Mod where the server owner has to input lots of coordinates in configuration files for eg. player/item/rune spawns, or perhaps teleportation locations for other plugins.
Because you don't have to type status in console everytime to get your coordinates, or write them down on paper or constantly go to desktop to put them on some file - this saves MAJOR time.

How do I use this plugin?
There is only one command:
amx_addcoordinates "text"
Use the command wherever you like, the coordinates of that position will automatically be saved to the mapOrigins.ini file, along with the text behind it, and the mapname in front of the entry. Ofcourse the point is to use the text to add comments such as "CSDM player spawn" or "CT flag point" or whatever, but you can do without.
-And ofcourse you can view all the entries in the mapOrigins.ini

How to install:
-Download the zip file (contains the source file AND the .ini file)
-Compile the .sma file
-Put the .amxx file in your plugins folder
-Place the mapOrigins.ini file in your configs folder

Known bugs:
-None (anymore)

Credits:
Drak (aka SixTwin) for making the plugin.
Alka for showing how to add a line-breaker so all entries are listed BELOW eachother rather than on one line (that made the plugin almost redundant - thanks Alka)
Stupok69 for removing the Unknown command console message by adding a check.

Plugin requested by myself, I just changed the command flag to ADMIN_RCON so other (non-)admins won't add entries which you don't need or which are plainly wrong, and added the linebreak shown by Alka

NOTES:
-I set the Modification to All because it's a fairly simple plugin and I didn't really find anything that's mod-specific in the source code. (but I'm a noob at coding so please correct me if I'm wrong)
-Once more, keep in mind that this is NOT MY plugin, I merely posted it here for Drak cos he didn't really feel like it.
Attached Files
File Type: zip saving_origins.zip (724 Bytes, 558 views)
File Type: ini mapOrigins.ini (2 Bytes, 526 views)
File Type: sma Get Plugin or Get Source (saving_origins.sma - 1750 views - 996 Bytes)
__________________
Mod:
User:

Last edited by BlackMilk; 07-04-2007 at 05:17.
BlackMilk is offline
vvg125
AMX Mod X Beta Tester
Join Date: Dec 2006
Location: Queens (Douglaston), New
Old 07-03-2007 , 13:14   Re: Saving Origins 1.0 (Drak)
Reply With Quote #2

Don't put the files in a .zip. Upload the .sma and .ini separately.
__________________
vvg125 is offline
Send a message via AIM to vvg125 Send a message via MSN to vvg125 Send a message via Yahoo to vvg125
Old 07-03-2007, 13:23
BlackMilk
This message has been deleted by BlackMilk.
Old 07-03-2007, 13:29
vvg125
This message has been deleted by Emp`.
Old 07-03-2007, 14:46
BlackMilk
This message has been deleted by Emp`.
Hawk552
AMX Mod X Moderator
Join Date: Aug 2005
Old 07-05-2007 , 19:18   Re: Saving Origins 1.0 (Drak)
Reply With Quote #3

Waiting for confirmation that it works.
__________________
Hawk552 is offline
Send a message via AIM to Hawk552
BlackMilk
Veteran Member
Join Date: Jun 2007
Old 07-06-2007 , 05:21   Re: Saving Origins 1.0 (Drak)
Reply With Quote #4

I tested it before posting, it works. (including fixing the Unknown command message thanks to Stupok69)

However that was on CZ, so I reckon it will at least work on CS too, if it doesn't work on others I suppose I'll change the mod to CS or CZ.
__________________
Mod:
User:
BlackMilk is offline
purple nurple
Senior Member
Join Date: Jun 2007
Location: US Missouri
Old 07-12-2007 , 17:20   Re: Saving Origins 1.0 (Drak)
Reply With Quote #5

good job!
purple nurple is offline
Xanimos
Veteran Member
Join Date: Apr 2005
Location: Florida
Old 07-15-2007 , 15:20   Re: Saving Origins 1.0 (Drak)
Reply With Quote #6

Approved. Very simple but useful plugin.
Xanimos is offline
Send a message via AIM to Xanimos Send a message via MSN to Xanimos
HLM
Senior Member
Join Date: Apr 2008
Location: C:\WINDOWS\System32
Old 09-19-2008 , 17:14   Re: Saving Origins 1.0 (Drak)
Reply With Quote #7

I am interested in this, maybe when I get my server back to a stable phase again I will seriously use this.
HLM is offline
ColdBlood
Senior Member
Join Date: Feb 2006
Location: new york
Old 01-24-2009 , 04:43   Re: Saving Origins 1.0 (Drak)
Reply With Quote #8

i have a quick question about this..... how do you add the waypoints to runemod for the runes to spawn on them?
__________________
ColdBlood is offline
Send a message via AIM to ColdBlood Send a message via Skype™ to ColdBlood
Drak
Veteran Member
Join Date: Jul 2005
Old 12-17-2010 , 23:39   Re: Saving Origins 1.0 (Drak)
Reply With Quote #9

Updated version:
Added "amx_coordinateteleport" - Allows you to teleport back to saved locations.
Fixed up a few things
Attached Files
File Type: sma Get Plugin or Get Source (saving_origins.sma - 825 views - 2.9 KB)
__________________
Oh yeah
Drak is offline
Send a message via MSN to Drak
nagile
Member
Join Date: Dec 2012
Location: Norway
Old 12-13-2012 , 22:26   Re: Saving Origins 1.0 (Drak)
Reply With Quote #10

is the extra text ignored? is only chunk of digits a,b,c parsed?? i tried to save coords like other maps on crossfire but no runes in map.
nagile is offline
Old 12-14-2012, 05:26
bLacK-bLooD
This message has been deleted by bLacK-bLooD. Reason: stupid post, didn't read the description
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 20:08.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Theme made by Freecode