Monthly Target: $400 Donations: $131
 32% 

View Poll Results: Does this plugin work for you?
It's working great, no problems here. 0 0%
Bots will sometimes remain stopped, doesn't happen often. 0 0%
Humans cannot start the bots, however the start delay starts them. 0 0%
Bots will always remain stopped, never starting up. 0 0%
Voters: 0. You may not vote on this poll

[L4D2] [L4D] Round Start Bot Stop


Post New Thread Reply   
 
Thread Tools Display Modes
Author
EHG
Senior Member
Join Date: May 2009
Location: 127.0.0.1
Plugin ID:
1623
Plugin Version:
1.8
Plugin Category:
General Purpose
Plugin Game:
Left 4 Dead
Plugin Dependencies:
    Servers with this Plugin:
    79 
    Plugin Description:
    Stops the bots doing anything before there is a human on the team.
    Old 04-28-2010 , 16:01   [L4D2] [L4D] Round Start Bot Stop
    Reply With Quote #1

    Description
    This plugin will be very useful for those that have sb_all_bot_team set to 1
    Anyone using the L4D2 Score/Team manager will find this very useful.
    This will stop the bots doing anything at the start of a round before there is a human on the team.

    There are two cvars that control if and when the bots should auto start if no human players triggers the start.

    CVAR'S

    l4d2_RSBS_delay_enabled "1" //Enable or disable bot start delay
    l4d2_RSBS_delay "40" //Delay to enable bots if no human does. From my testing 40 seconds seems to be ideal. Sometimes players load very long.

    NOTES
    Don't use the plugin "L4D Loading" or any variations with this plugin.
    You don't need both, this one is for people that don't want everything else the other one has, whichever one that may be. This addresses the problem with the bots and that's it.

    Changing the sv_cheats cvar resets cvars like sb_stop and sb_all_bot_team. Just something to keep in mind, it can mess with scripts that rely on certain cvars.


    Games Supported
    Works on L4D1 and L4D2

    Change log
    1.8 Possible fix for people who had problems
    1.7 Added bot start delay timer
    1.6 Took away too much code in update 1.5, something important.
    1.5 Got rid of some unneeded code
    1.4 Code completely redone, better method that works 100%
    1.3 Door will now unlock when human player presses +use, regardless if he is aiming at the door model.
    1.2 Removed some debug code I forgot about
    1.1 Fixed a small problem
    1.0 First release
    Attached Files
    File Type: sp Get Plugin or Get Source (RSBS.sp - 4384 views - 2.1 KB)

    Last edited by Matthias Vance; 08-20-2010 at 16:22.
    EHG is offline
    AtomicStryker
    Veteran Member
    Join Date: Apr 2009
    Location: Teutonia!!
    Old 04-28-2010 , 17:08   Re: Round Start Safe Room Door Bot Blocker
    Reply With Quote #2

    Incompatible with L4D2 Loading Plugin. Consider adding a check for its existence and disabling the door lock, cvar is "l4d2_loadingversion"


    Also, youd better add a check for Left4Dead2 or you wont ever get approved ;)
    AtomicStryker is offline
    SkaP
    Senior Member
    Join Date: Dec 2009
    Old 04-28-2010 , 17:13   Re: Round Start Safe Room Door Bot Blocker
    Reply With Quote #3

    Question. Will the plugin reset sb_stop back to 0 after a human player opens the door? Nothing more annoying then having someone rage in the game and having the bot just stop and not move.

    Also I know it's supposed to be L4D2 only to get approved but will it work for L4D1?
    SkaP is offline
    EHG
    Senior Member
    Join Date: May 2009
    Location: 127.0.0.1
    Old 04-28-2010 , 21:02   Re: Round Start Safe Room Door Bot Blocker
    Reply With Quote #4

    Quote:
    Originally Posted by AtomicStryker View Post
    Incompatible with L4D2 Loading Plugin. Consider adding a check for its existence and disabling the door lock, cvar is "l4d2_loadingversion"


    Also, youd better add a check for Left4Dead2 or you wont ever get approved ;)
    I don't think it is necessary to add a check for every plugin that may have a conflict with each other. A simple note will suffice, people can or should be able to read and realize that both plugins address the same issue and all that is left to do is select the one that suits their needs best.

    This plugin will work in L4D and L4D2.

    Last edited by EHG; 06-16-2010 at 08:41. Reason: Door locking method no longer used.
    EHG is offline
    Newf
    Senior Member
    Join Date: Dec 2009
    Old 04-29-2010 , 13:02   Re: Round Start Safe Room Door Bot Blocker
    Reply With Quote #5

    i hope you can get this one fixed soon. during a game last night, the whole friggin team of bots spawned outside the saferoom door lol.
    __________________
    I like to drink beer and shoot stuff. Video games are fun too i guess!
    Newf is offline
    marvel
    BANNED
    Join Date: Dec 2009
    Old 04-30-2010 , 09:04   Re: Round Start Safe Room Door Bot Blocker
    Reply With Quote #6

    EHG,

    I get a lot of 'door open' messages in game, any way to disable that?

    Btw on maps with no safe room but a 'safe haven' it doesn't work.
    marvel is offline
    EHG
    Senior Member
    Join Date: May 2009
    Location: 127.0.0.1
    Old 04-30-2010 , 10:50   Re: Round Start Safe Room Door Bot Blocker
    Reply With Quote #7

    Sorry about that, forgot I had that in there.
    EHG is offline
    siangc
    Senior Member
    Join Date: Mar 2010
    Old 04-30-2010 , 14:53   Re: Round Start Safe Room Door Bot Blocker
    Reply With Quote #8

    what about the maps that doesn't have saferoom doors?
    siangc is offline
    EHG
    Senior Member
    Join Date: May 2009
    Location: 127.0.0.1
    Old 04-30-2010 , 16:45   Re: Round Start Safe Room Door Bot Blocker
    Reply With Quote #9

    Personally I have never found the bots to go on without a human player in any of the start maps.
    But I guess I could implement a timer for maps without a start saferoom.
    EHG is offline
    siangc
    Senior Member
    Join Date: Mar 2010
    Old 04-30-2010 , 18:46   Re: Round Start Safe Room Door Bot Blocker
    Reply With Quote #10

    Quote:
    Originally Posted by EHG View Post
    Personally I have never found the bots to go on without a human player in any of the start maps.
    But I guess I could implement a timer for maps without a start saferoom.
    They always seem to do that when i play.I currently use a plugin that freezes them for 30 sec's every round, but that is not necessary in the 2nd round of versus, cos the players doesn't load there. If you can make a timer or something for the maps without saferooms that would be great.
    siangc is offline
    Reply


    Thread Tools
    Display Modes

    Posting Rules
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off

    Forum Jump


    All times are GMT -4. The time now is 01:41.


    Powered by vBulletin®
    Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
    Theme made by Freecode